Skontrolovanie vyplnenia input date – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Skontrolovanie vyplnenia input date – PHP – Fórum – Programujte.comSkontrolovanie vyplnenia input date – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Peter1250
Newbie
6. 3. 2015   #1
-
0
-

Caute, 

nedarí sa mi skontrolovat, ci pouzivatel vyplnil datum.

Takto mám zadaný input:

<input type="datetime-local" name="datum">

Kontrolujem to takto:
 

if(isset($_POST['datum'])){
  echo "som tu";
}

Problém je v tom, že vzdy je podmienka splnena, aj keď nevyklikám ten datum.

Máte nápady ako na to? 

Dikes

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.124.–
ondrej39+1
Věrný člen
6. 3. 2015   #2
-
+1
-
Zajímavé

#1 Peter125
Ahoj, použití isset opravdu nefunguje. Já tyto inputy řeším zkontrolováním délky získaného řetězce a pokud má řetězec délku 0, pak nebylo datum zadáno.

<html lang="cs">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
</head>
<body>
    <form name="formular" method="post" action="akce.php">
        <input type="datetime-local" name="datum"><br />
        <input type="submit" name="Odeslat" value="Odeslat">
    </form>
</body>
</html>

akce.php

<?php

$datum = $_POST['datum'];
$delka = strlen( utf8_decode( $datum ) );
if (!$delka == 0) {
    echo($datum);
} else {
    echo('Datum nebylo vyplneno.');
}

Namísto dekódování do běžné strlen funkce můžeš použít funkci mb_strlen(), akorát měj na paměti, že nemusí být všude dostupná.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Kit+15
Guru
Nahlásit jako SPAM
IP: 147.229.242.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Peter1250
Newbie
6. 3. 2015   #4
-
0
-

#2 ondrej39
Dikes ide to :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.143.124.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Skontrolovanie programu — založil denny1304

Date() — založil mORb

Funcke date() — založil tribalcz

MonthCalendar select date — založil Mutagen

Fce Date ve VBA — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý