Načítání dat ze souboru – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Načítání dat ze souboru – Pascal – Fórum – Programujte.comNačítání dat ze souboru – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
GunSpawn0
Newbie
6. 3. 2015   #1
-
0
-

Zdravím všechny,
ve škole jsem dostal úkol na načtení dat ze souboru, který zadal uživatel, tak jsem si řekl, že to udělám takhle a pořád mi to píše exited with exitcode 105 (file not open for output). Soubor zadávám ze stejné složky (DropBox):

var txt:text;
vstup:string;

begin
 writeln('Napiste nazev souboru');
 readln(vstup);
 Assign(txt, vstup);
 Reset(txt);
 writeln(txt);
end.


Za odpověď předem děkuji.
S pozdravem GunSpawn

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Dobrá firma nebude bazírovat na tom, jakou máš školu nebo kurz, ale na tom, co umíš a co jsi schopen firmě přinést... Michal Štěpánek
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 3. 2015   #2
-
0
-

Reset otevira soubor pro cteni. Abys do nej mohl zapisovat, musis pouzit rewrite nebo append (ci jak se tomu nadava)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
GunSpawn0
Newbie
6. 3. 2015   #3
-
0
-

#2 KIIV
Děkuji a to se týká i vypsání na obrazovku? Pokud vím, tak ne

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Dobrá firma nebude bazírovat na tom, jakou máš školu nebo kurz, ale na tom, co umíš a co jsi schopen firmě přinést... Michal Štěpánek
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 3. 2015   #4
-
0
-

no jestli chces neco ze souboru nacist, tak musis pouzit read/readln ... writeln, pokud mu das jako prvni parametr otevreny soubor, zapisuje do nej. (aspon se snazi - mas to otevrene pro cteni, takze to odradkovani ti tam nemuze zapsat)

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
GunSpawn0
Newbie
6. 3. 2015   #5
-
0
-

#4 KIIV
Ted ti tak úplně nerozumím

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Dobrá firma nebude bazírovat na tom, jakou máš školu nebo kurz, ale na tom, co umíš a co jsi schopen firmě přinést... Michal Štěpánek
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
6. 3. 2015   #6
-
+1
-
Zajímavé

ReadLn( soubor, promenna) nacte ze souboru do promenne

WriteLn( soubor, promenna) zapise promennou do souboru

WriteLn( soubor) zapise CR/LF (odradkovani) do souboru - urcite to nebude vypisovat soubor na standardni vystup (aka obrazovku)!!!!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
GunSpawn0
Newbie
6. 3. 2015   #7
-
0
-

#6 KIIV
Dobře, díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Dobrá firma nebude bazírovat na tom, jakou máš školu nebo kurz, ale na tom, co umíš a co jsi schopen firmě přinést... Michal Štěpánek
GunSpawn0
Newbie
8. 3. 2015   #8
-
0
-

Tak opět chyba, tentokrát mi to vyhazuje, že mám odepřený přístup k souboru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Dobrá firma nebude bazírovat na tom, jakou máš školu nebo kurz, ale na tom, co umíš a co jsi schopen firmě přinést... Michal Štěpánek
GunSpawn0
Newbie
8. 3. 2015   #9
-
0
-

Už jsem to spravil. Zajímavý, že nad tím dumám hodinu a příjdu na to až když to dám na fórum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Dobrá firma nebude bazírovat na tom, jakou máš školu nebo kurz, ale na tom, co umíš a co jsi schopen firmě přinést... Michal Štěpánek
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý