Co je to Negative flag? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Co je to Negative flag? – C / C++ – Fórum – Programujte.comCo je to Negative flag? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ondrej39+1
Věrný člen
8. 3. 2015   #1
-
0
-

Ahoj, v tomto tématu jsem v kódu narazil na komentář "// Remove negative flag, if any", nemohl by mi někdo vysvětlit, co přesně tento pojet znamená, k čemu je to dobré, resp. proč dochází k odstraňování negative flagu u proměnné work, která je deklarovaná jako unsigned int, bez znaménka?

Na definici Negative flag na Wikipedii jsem se díval, ale vůbec mi nepomohla.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Reklama
Reklama
lukas.balaz0
Super člen
8. 3. 2015   #2
-
0
-

#1 ondrej39
No tak čo tam robí:

work = work & 0x7FFFFFFF;

Ak zoberieš hocijaký bit a daš to AND 1, tak to vráti ten bit (1&1=1, 0&1 = 0). V tom čísle 0x7FFFFFFF sú samé jednotky, len na začiatku je 0. Takže všetky bity ostanú, len prvý, v ktorom je zapísané znamienko, sa zmení na 0 (pretože 1&0=0, 0&0 = 0). Inak povedané, po spustení toho kódu: work = work & 0x7FFFFFFF; ostane vo work absolútna hodnota z work predtým.
Nikdy som z bit-mi ako takými nerobil, tak dúfam, že som sa nepomýlil.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 80.242.41.–
ondrej39+1
Věrný člen
8. 3. 2015   #3
-
0
-

#2 lukas.balaz
Bohužel tomu stále nerozumím :D. Proč vůbec převádět unsigned int do absolutní hodnoty, to přece pro unsigned číslo, které jako bezznaménkové nikdy záporné nebude, nemá smysl?

I kdyby to smysl mělo, proč se pro převod použije zrovna maximální hodnota, která se vleze do signed integeru?

EDIT: Jinak to s tím ANDem chápu, základy logiky. Ten zbytek vůbec :(.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
BDS+2
Věrný člen
8. 3. 2015   #4
-
0
-

#3 ondrej39
já nevím co přesně má tato funkce provádět, ale prostě mu vyjde nějaké číslo, které nesmí mít na tom místě z nějakého důvodu jedničku. Ale nevím proč to nazval právě "negative flag"

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.47.99.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
KIIV+42
God of flame
8. 3. 2015   #5
-
0
-

Proste reprezentace zaporneho cisla je mozna jen tak, ze procesor bere MSB (most significatn bit) jako znamenko. Kdyz je tam jednicka, je to zaporne cislo. Tim pro 32 bitu dostavame 1bit znamenko + 31bitu cislo. A toho znamenka se da pak zbavit odmaskovanim (nastavenim bitu na 0, ale pro jistotu to reprezentuji jako bezznamenkove cislo)

Jo a jeste jedna varianta negative flagu - snad kazdy procesor ma status registr, kde je negative flag nastaven, pokud sel vysledek posledni operace do zaporu - to se pouziva hlavne na dalsi specialni operace jako skoc kdyz je zaporne, skoc kdyz neni zaporne a tak

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
ondrej39+1
Věrný člen
8. 3. 2015   #6
-
0
-

Aha, už jsem pochopil to bitové srovnávání z jednoho článku na builderu, takže tím, že hex 7 je vlastně 0111, tak se tou nulou vlastně vždycky zbavím té jedničky na začátku, pokud by tam byla, nicméně to neřeší mou druhou otázku, proč to vůbec dělat, když používají ten unsigned int, který na začátku jedničku mít může, protože má do plusu vyšší rozsah, o ty dvě miliardy, nebo kolik?

Edit: Tím, že to proženu bitovým operátorem AND s 0x7FFFFFFF na pravé straně vlastně výhodu unsigned int úplně ztratíme, ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.135.41.–
Inject all the dependencies!
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 86 hostů

Podobná vlákna

Jek udělat .exe soubor — založil selkir

Connect — založil SKEROSS

Jedna uloha — založil Shakal

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý