System.in.read(); – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

System.in.read(); – Java – Fórum – Programujte.comSystem.in.read(); – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
SVKSuli0
Newbie
8. 3. 2015   #1
-
0
-

ahojte narazil som na mensi problem ktory nechapem...

mam program pusteny cez konzolu.

v programe dany: pocet = (int) System.in.read();

zadam mu cislo 1

a System.out.println(pocet); mi vypise cislo 49.

pochopil som ze to cislo 1 co mu zadam bere ako znak a ked to prevedie na int tak to bere podla pozicie na ktorej sa nachadza... ale ako mu mam vysvetlit ze ja mu zadavam cislo 1 a ne znak 1 :/

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.201.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
8. 3. 2015   #2
-
0
-

#1 SVKSuli
proč nepoužiješ scanner pro čtení z konzole?

pokud to chceš takto, tak mě v tuhle chvíli napadá něco jako 

int value = Integer.valueOf(String.format("%c", System.in.read()));

ale je to trochu zhovadilost, spíš použij Scanner nebo jinej stream, co čte z konzole. 

Scanner sc = new Scanner(System.in); // bude static
int value = sc.nextInt();
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
SVKSuli0
Newbie
8. 3. 2015   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
ok dik na scanner som uplne zabudol...

ucim sa totiz javu podla knihy a nemam nainstalovane ziadne vyvojove prostredie pisem to vsetko do textoveho dokumentu tak ako to je v knihe pisane aby ma to nepomylilo, a ako tak skusam tak na scanner potrebujem napisat aj import java.util.Scanner; a to mi akosi nechce zobrat tak to potom nejak vyriesim neskor :D dik za radu.

zatial ked tak skusim pouzit int value = Integer.valueOf(String.format("%c", System.in.read())); aby som stym nemusel moc bojovat. potom sa ktomu dostanem neskor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.201.–
ingiraxo+15
Grafoman
8. 3. 2015   #4
-
0
-

#3 SVKSuli
no tak pokud se to učíš, tak si nainstaluj nějaký IDE... v textáku se toho moc nenaučíš.. nevidíš proč to nejde, nemáš zvýrazněný chyby, syntaxi, nepřidá ti to importy atd.. a to nemluvim o snažším spuštění a možnosti debugu.. a klíčová vlastnost automatický doplnování kódu při psaní

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
SVKSuli0
Newbie
8. 3. 2015   #5
-
0
-

#4 ingiraxo
jj nejaku chvilu som skusal netBean ale kedze to tu bolo vsetko vysvetlovane cez textove dokumenty a konvertovanie cez konzolu a tak tak som to zacal robit tak ale uvidim asi sa ktomu vratim vsak rozdiel by tam byt nemal.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.201.–
ingiraxo+15
Grafoman
8. 3. 2015   #6
-
0
-

#5 SVKSuli
tak zdroják můžeš napsat i v netbeans nebo jiným IDE a místo psaní příkazu pro kompilaci jen klikneš na "run" v IDE, to je celý, konzole tam je přímo taky

v knížce je použitá konzole a texták kvůli jednoduchosti, aby to na stránce vypadalo "čistě", ale rozhodně nedoporučuju to praktikovat pri výuce, od toho máme IDE ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
SVKSuli0
Newbie
8. 3. 2015   #7
-
0
-

#6 ingiraxo
jasne je to jednoduhsie v ide :) ale hlavne som si to chcel na zaciatku vyskusat ked som zystil ze to ide aj v textaku pisat a potom sa mi uz akosi nechcelo instalovat IDE :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.173.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 28 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý