Boolean z dvou hodnot – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Boolean z dvou hodnot – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comBoolean z dvou hodnot – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Fredy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
9. 3. 2015   #1
-
0
-

Zdravím, mám funkci co mi do proměnné vráti css hodnotu display nějakého prvku. Tedy mám v proměné buď "none" nebo "block". Jak zařídím aby v případě "none" to byla nula a v případě "block" jednička?

Jestli to chápu dobře, teď je boolean obou těhlech hodnot 1. Protože řetezec, proměná něco obsahuje. Takžee? Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.156.–
Reklama
Reklama
Fredy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
9. 3. 2015   #2
-
0
-

neupřesnil jsem že se bavim jen o javascriptu.. žádné knihovny nepoužívám..

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.156.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
9. 3. 2015   #3
-
0
-

Neni lepsi "" nebo "none"?
Neni lepsi pouzit zmenu className (css class)?

x = y == "none" ? 0 : 1; // nebo x = 1; if (y=="none") {x = 0;}
alert(x)

Zkousel jsi to vygooglovat?
google = javascript example display block none

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:2564:67...–
ondrej39+1
Věrný člen
9. 3. 2015   #4
-
0
-

#1 Fredy
Udeláš si funkci, ve které otestuješ CSS nějakého elementu a když to bude block, vrátíš jedničku jinak nulu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.226.234.–
Inject all the dependencies!
Fredy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
11. 3. 2015   #5
-
0
-

Za použití toho kousku kódu od Petera a toho co už mám jsem to dal dohromady :) :) Děkuji :) 

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.156.–
Fredy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
11. 3. 2015   #6
-
0
-

Můžu se prosím zeptat ještě na jednu takovou banalitu? :) Tady je to offtopic.

Pokud mám nějaký kus kódu a chci aby se mi spustil (nebo vůbec načetl do prohlížeče) až při kliknutí na tlačítko, jak to udělám?

Umím zavolat jednu konkrétní funkci pomocí onClick="mojeFunkce()", ale když mám větší kus kódu kde je více funkcí, pak se deklaruje mnoho proměných, dělají se nějaké další operace a chci aby to celé se spustilo až při kliknutí na tlačítko? Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.156.–
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
11. 3. 2015   #7
-
0
-

onclick="mojeFunkce()"
onclick="mojeFunkce();"
onclick="mojeFunkce1(); mojeFunkce2();"
onclick="mojeFunkce1();mojeFunkce2();"
onclick="mojeFunkce1();mojeFunkce2()"

onclick="mojeFunkce()" // sak to je uplne nejlepsi reseni
function mojeFunkce() {mojeFunkce1(); mojeFunkce2();}

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:486:d4e...–
Fredy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
12. 3. 2015   #8
-
0
-

geniální.. sice jsem to u sebe zprovozňoval hodiny, ale funguje to :) Díky moc :))

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.156.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý