Operacni system na serveru – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Operacni system na serveru – PHP – Fórum – Programujte.comOperacni system na serveru – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
3. 2. 2007   #1
-
0
-

Potřebuji nějak zjistit jaký operační systém používá můj webhosting. Na svém webu to neuvádí. Nemusí to být ani v php, prostě jakýkoliv způsob, nevěděl jsem kam to napsat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
tomáš polz0
Návštěvník
3. 2. 2007   #2
-
0
-

To tobik:vytvoř si jednoduchý script php s následujícím kodem

<?php

phpinfo();
?>

uploudni ho na server a spust a dostanes výstup vlastností a nastavení verze php na serveru včetně informací o hostitely ale jinak by mě zajímalo co je to za poskytovatele protože ti to každý poví co používá za OS většinou je to ale Linux

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
3. 2. 2007   #3
-
0
-

To tommassino: sem lama, ze me to nenapadlo.
hele, kdyz tam je

Linux web 2.6.16-gentoo-r9 #1 SMP PREEMPT Wed Nov 22 12:34:27 CET 2006 i686


tak to jede evidentne na gentoo linux.
Mam totiz problem. Nejak se mi povedlo ztratit zdrojaky (jako u me na hhd), tak jsem si je zpatky tahal pres ftp....no a kdyz jsem to dotahal a otevrel, byly tam vlozene prazdne radky navic. Zobrazovalo se to stejne v ruznych editorech (notepad++, matrix y2k....). GVim tam na konci kazdyho radku ukazal ^M a notepad++ hlasil, ze je to MAC formát. Tak jsem si chtel overit co je tam vlastne za system. Hele nevite nekdo co s tim? Jak se zbavit tech prebyctecnych radku? Neni to nijak fatalni error, ale zdrojak pusobi dost neprehledne a rucne odmazavat se mi to nechce....

PS:jedinej Poznamkovej blok to zobrazuje spravne;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Marek Štafl0
Stálý člen
4. 2. 2007   #4
-
0
-

Mě to tohle dělalo, když jsem měl starší verzi PSPadu a stahoval ty soubory v něm integrovaným FTP klientem. Když jsem je stáhnul TotalCommanderem a pak je otevřel v PSPadu, tak tam ty prázdné řádky nebyly. Teď mám nejnovější verzi PSPadu a tam mi to nedělá ani když to stahuju tím jeho FTP klientem.
Jinek v PSPadu je funkce Odstranit prázdné řádky (Úpravy -> Operace s řádky -> Odstranit prázdné řádky nebo Odstranit nadbytečné prázdné řádky).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tomáš polz0
Návštěvník
4. 2. 2007   #5
-
0
-

To tobik: nejsi náhodou na savaně ta běží na gentoo (já taky ;-) )

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
tobik
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 2. 2007   #6
-
0
-

To tommassino: nn, jedu na nethouse.cz. Teda ja ne, ale moje skola ;-) http://www.gymcaslav.cz BTW: je to bezvadnej webhosting, zatim 100% stabilni a nejrychlejsi, s jakym jsem se kdy setkal.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radoslav Pala0
Super člen
4. 2. 2007   #7
-
0
-

To tobik: a aka verzia php tam je ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Rady Pala - www.radypala.sk ,tvorca MojaTrieda - http://mojatrieda.radypala.sk, elan.radypala.sk
tobik
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
4. 2. 2007   #8
-
0
-

To radypala: http://www.gymcaslav.cz/info.php

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Richard Kaliarik0
Super člen
8. 2. 2007   #9
-
0
-

hoď tam toto:

<?php

echo"na tomto serveri je OS ".PHP_OS
?>

je to vlastne konštanta

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Richard Kaliarik0
Super člen
8. 2. 2007   #10
-
0
-

hoď tam toto:

<?php

echo"na tomto serveri je OS ".PHP_OS
?>

je to vlastne konštanta

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Richard Kaliarik0
Super člen
8. 2. 2007   #11
-
0
-

ešte bodkočiarku na konci ;

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Michal Zima0
Super člen
8. 2. 2007   #12
-
0
-

tobik píše:#
# GVim tam na konci kazdyho radku ukazal ^M


no nevím, není to třeba windows-like formát? Mám na mysli \r\n místo obyčejného \n... Nemám to sice ověřené, ale myslím si, že to je ono (taky se mi to u některých souborů (co vytvářeli windowsáci) zobrazovalo).

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mandriva Linux 2007.1, KDE 3.5, Opera 9.22, vim 7.0...
Milan0
Stálý člen
11. 2. 2007   #13
-
0
-

To xHire: no mohlo by to byt tym.. ja som sa s tym tiez stretol, ale v opacnom pripade.. ked som pisal bash skripty pod win a snazil sa ich spustit na linuxe...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Operační systém C — založil Jenkings

Operacni system — založil Maxik

Operační systém v C# ? — založil Algon

Operační systém Pascalu — založil Anonymní uživatel

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý