Rada z php zarovnanie atd.. – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rada z php zarovnanie atd.. – PHP – Fórum – Programujte.comRada z php zarovnanie atd.. – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
evryl0
Newbie
9. 3. 2015   #1
-
0
-

dobry den som zaciatocnik v php a potreboval by som poradit z php popripade ak by mal niekto zaujem tak by sme sa mohli dohodnut na nejakej odmene za upravanie ci dokoncenie webu.moj problem je tam ze by som potrebova formular v php zarovnat na stred a už sa stim pomerne dlho trapim prikladam nahlad php dokumentu vopred dakujem

<?php
$conn = mysqli_connect("xxxxx", "xxxx", "mxxx", "dbxxxxet");
if (mysqli_connect_errno()) {
echo "Connection to DB failed" . mysqli_connect_error();
}

if(isset($_POST['submit'])) {
    $username = $_POST['username'];
    $password = $_POST['pw'];
    
    $username = mysqli_real_escape_string($conn, $username);    
    $password = mysqli_real_escape_string($conn, $password);
    $enc_pass = md5($password);
    
    //check for duplicate usernames
    $dupName = mysqli_query($conn, "SELECT * FROM users WHERE user = '$username'");
    $rowName = mysqli_num_rows($dupName);
        if ($rowName != 0) {
        $message = "Username is already in use, pick another";
        }    else {
        
    mysqli_query($conn, "INSERT INTO users (user, pw) VALUES ('$username', '$enc_pass')");
    $message = "Account Successfully Created";
    mysqli_close($conn);        
    }
}
?>

<html>
<body>
<h1>Register for Bictcoins!</h1>
<form name="register" method="post" action="register.php">
Username: <input type="text" name="username" maxlength="15" />
Password: <input type="password" name="pw" />
<input type="submit" name="submit" value="Register" />
</form>
<?php echo $message; ?>
<a rel="nofollow" href="login.php">Already Registered? Login Here <a/>
</body>
</html>

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
10. 3. 2015   #2
-
0
-

"formular v php zarovnat na stred"
Co s tim ma spolecne php? Zarovnani je vec html/css. Predevsim si je treba uvedomit, ze stredit je mozne to, co ma mensi sirku, pripadne vysku nez element to obklopujici.
Muzes zkusit text-align, align, margin:0 auto (margin-left: auto; margin-right: auto;).
http://www.jakpsatweb.cz/…tabulky.html#… - align, width
http://www.jakpsatweb.cz/…-format.html
http://www.jakpsatweb.cz/…t-align.html
http://www.jakpsatweb.cz/css/margin.html
http://www.jakpsatweb.cz/…stranky.html

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:d1a0:1b...–
evryl0
Newbie
10. 3. 2015   #3
-
0
-

#2 peter
ano cez css sa mi to zarovnat na stred sice podarilo  problem ale ostava v tom ze tabulki pod sebou teda formulare userneme a password niesu zarovnane pekne  pod sebou už som skusal aj size medzery urobit medzi textom a formularom aby som to vycentroval ale nepomohlo to buton mi ostava niekde mimo stredu o par centimetrov.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
ondrej39+1
Věrný člen
10. 3. 2015   #4
-
0
-

#3 evryl
Vždycky to můžeš hodit do tabulky a tabulku na střed vycentrovat.

A další z možností je nedávat Username a Password jako samotné elementy, ale tyto hodnoty nastavit jako placeholder u inputů. Tak jsem to udělal na jednom webu třeba já:

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.207.–
Inject all the dependencies!
evryl0
Newbie
10. 3. 2015   #5
-
0
-

#4 ondrej39
Vdako placeholder pomohol ps: viete niekto ako kazdemu uživatelovi nastavit ine prava na isti cas cca na 15 dni bude dostavat o xy bodou viacej ako napr free user a po tejto dobe sa zas automaticky stane free userom nieco tipu ubgrade.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
10. 3. 2015   #6
-
0
-

Udelat zvlast tabulku s id uzivateli, kteri maji bonus? Pridat k tabulce uzivatel sloupec bonus. Vsem nastavit 0, zvolenym +10, pak dalsi sloupec, datum vyprseni bonusu? Pri pridani so toto datum overit a pripadne mu bonus zrusit?

Aha. Puvodni problem tedy byl, ze jsi mel jinou predstavu nez si to spravne html centrovalo. Jsem prave cekal, ze tam mas nejake css, ktere to jeste centruje nejak. V tom kodu, cos napsal, prave nebylo zadne css.

xxxxx zzzzzzzzzzz
yyyy zzzzzzzzzzz
       BBBB

To ti button vycentruje takto. Jestli to chces mit jinak, tak to musis mit v tabulce. Pripadne to spravne napsat v css, ale snadnejsi je tabulka. Treba takto je to v tabulce

xxxxx zzzzzzzzzzz
yyyy  zzzzzzzzzzz
      BBBB

Placeholder je zajimavy, moderni, ale zhlediska pristupnosti mozna dost na pikacu. Nicmene, prijde mi to jako jednodussi reseni, nez se drbat s tabulkou kvuli zarovnani.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:d1a0:1b...–
evryl0
Newbie
11. 3. 2015   #7
-
0
-

Nerozumiem alebo teda nechapem ako spravit to a aby  zaregistrovani uživtel  mohol kliknut na button ubgrade a po dobu cca xy dni by dostaval ini pocet bodov ako free user. mam skripti login.php mamber register.php ale kam to mam dat ako nastavit co presne napisat neviem. treba aj v sql novu tabulku? na ubgrade mambera.? ak hej aku? ako ju nastavit atd. vedel by mi to niekto prosím urobyt popripade by som hodil mamber.php script a dakto to v nom upravil bol by som vdaci. vdaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
evryl0
Newbie
12. 3. 2015   #8
-
0
-

Udelat zvlast tabulku s id uzivateli, kteri maji bonus? Pridat k tabulce uzivatel sloupec bonus. Vsem nastavit 0, zvolenym +10, pak dalsi sloupec, datum vyprseni bonusu? Pri pridani so toto datum overit a pripadne mu bonus zrusit?

ako presne mas namysli teraz mam tabulku user a vnej 4 polia: user, pw, balance a time. cize ak spravne chapem tak ak by som chcel urobyt pre uzivalelov  lvl system musel by som nejako k tim 4rom pridat este dalsie polia z nazvom lvl 2 , lvl 3 a lvl 4 alebo urobyt novu tabulku a vnej polia z nazvom lvl 2 lvl 2 a lvl 4? mohol by si mi to podrobnejsie popisat prosim co mam prve spravit a kde a co zapisat ci nastavit. zvlast ked ide o viac lvl

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
12. 3. 2015   #9
-
0
-

No, ja bych do uzivatelu uz asi nesahal. Udelal bych pro bonusy extra tabulku.

tab_bonusy (id_bonus, nazev, cislo/level)
tab_uziv_bonus (id_bonus, id_uzivatel, cas ukonceni bonusu)

Normal uzivatele pridas do uzivatelu a pridas do tabulky tab_uziv_bonus (5, 1, casove razitko). Pak v selectu hledas bonusy, kterym nevyprselo casove razitko vuci NOW().

Premiovy uzivatel tech bonusu bude mit v tabulce vic. A kdyz nebude mit omezene datum vyprseni, tak bych tam nevyplnoval zadne datum a nebo hodne vysoke, treba +100 let, mozna spise +150, protoze se ma vekova hranice zvysovat. Ale soucasne nepredpokladam provoz toho programu dele nez 20 let, takze i +20 by mohlo stacit.

Bonusovy uzivatel dostane par bonusu navic s datumem vyprseni. Takze opet nemusis nic resit.

Navic muzes udelat pravidelne promazani vyprsenych bonusu, at se tabulka uvolni.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:35ae:7f...–
evryl0
Newbie
12. 3. 2015   #10
-
0
-

takze vlastne urobym tabulki dve prvu z nazvom bonusi a vnej kategorie id_bonus , level2, level3. level 4 .

a ake hodnoti mam jednotlivim bunkam nastavit? id_bonus dam co? int, alebo varchar ci nieco ine?

no a potom este jednu tabulku spravim z nazvom uzil_bonus a kategoriami id_bonus, id_uzivatel a cas_ukoncenie?

dobre som to pochopil?

ale ja chcem aby sa to po uplinuti casu ukoncovalo automaticki cize dnes konci lvl3 zajtra si automaticki lvl 0.

rozmislam ci by sa to nedalo spravit tak ze: urobyl by som napr.. dve rovnake stranki member.php stim rozdielom ze v prvej by bolo nastavene lvl 0 a v druhej uz nastavene lvl1 z inim poctom pridavania bodou. a po uplinuti casu by sa uz automaticki logoval uzivatel do member.php kde lvl nieje ziadni a dostava menej bodov. ci to je asi hlupost lebo by som musel spravit kopie 4 stranok a kazda inim lvl a pridavanim bodou??

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
13. 3. 2015   #11
-
+1
-
Zajímavé

Reseni je na tobe :)

Chapes vubec, jak propojovani tabulek funguje?

tab_uziv (id_uziv, jmeno, prijmeni dalsi sloupce)
1, ondrej, sykora, ...
2, jaroslav, kaval, ...
tab_bonus (id_bonus, nazev, delka, dalsi sloupce)
1, level 4, mesic ...
2, level 2, rok ...
3, level 1, 0 ...
tab_uziv_bonus (id_bonus, id_uzivatel, cas ukonceni bonusu)
1, 3,
1, 2
2, 3
2, 1

jmeno a prijmeni uzivatele 2 (ondreje) 

SELECT jmeno, prijmeni FROM tab_uziv WHERE id_uziv=2

jmeno, prijmeni, bonus a jeho ukonceni uzivatele 2 

SELECT c.jmeno, c.prijmeni, b.nazev, a.cas -- vytahni sloupce ...
FROM tab_uziv_bonus a -- z tabulky ...
  LEFT JOIN tab_bonus b ON b.id_bonus = a.id_bonus -- pripoj tabulku podle rovnosti sloupcu ...
  LEFT JOIN tab_uziv c ON c.id_uzivatel = a.id_uzivatel -- pripoj dalsi tabulku podle rovnosti sloupcu ...
WHERE id_uziv=2

Cili, tabulka uzivatele ma autoincrement index (klic) nad sloupcem id_uziv, aby byl kazdy radek teto tabulky jedinecny. V teto tabulce budes carovat, kdyz budes menit uzivatelova data.
Tab. seznamem druhu bonusu ma a. i. nad id_bonus. V teto tabulce budes carovat, kdyz budes vymyslet novy druh bonusu.
Tab. s prirazenim bonusu uzivateli nema zadny autointrement, protoze jak id_uziv, tak id_bonus se v ni muzou opakovat. V teto tabulce se bude carovat, kdyz budes menit bonusy uzivatelum, priradit novy druh uzivateli.

kdyz budes ctit zobrazit bonusy uzivatele, ktere jeste nevyprseli, tak tam pridas podminku.
 

SELECT c.jmeno, c.prijmeni, b.nazev, a.cas 
FROM tab_uziv_bonus a 
  LEFT JOIN tab_bonus b ON b.id_bonus = a.id_bonus
  LEFT JOIN tab_uziv c ON c.id_uzivatel = a.id_uzivatel
WHERE
  a.id_uziv=2 -- po sem je to uplne to same
  AND a.cas>NOW() -- cas vyprseni je vetsi nez aktualni datum (to si najdi presne v nejakem prikladu, jak se pisou podminky s casem; mozna tam neni NOW, mozna bude treba udelat DIFF_TIME nebo neco tak)
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:100b:54...–
evryl0
Newbie
13. 3. 2015   #12
-
0
-

no musim smutne priznat ze neviem ako to prepojenie tabuliek funguje ale tomuto postupu co si mi už poslal ako tak rozumiem ale comu nerozumiem je ake hodnoti mam nastavit v tabulke napr levelxy vachar alebo int alebo data. to neviem co tam mam dat k prislusnim sekciam tabulki ostatne alebo id user nastavenie pola co uset int vachar to neviem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
evryl0
Newbie
14. 3. 2015   #13
-
0
-

kaslem na to vobec to nechapem neviem preco nevie niekto normalne napisat chod do sql databazi tam je kreate tabke napis tam tento a tento nazov zadaj taky cislo poli a klikni na vykonaj zobrazia sa ti polia a tam napis do prveho to a to vedla nastav int

potom do dalsieho pola to a to atd,,,, takto je clovek z toho mimo odborne veci sa vam znalim mudro a lahko pisu no zabudate na to za aj vy ste zacinele vedeli ste take iste hovno ako ja. a to nehovorim o tom ze hore je kod a medzi co mam vlozit tabulku a kam nenapisal nik len from here a selecti ci co racej si zaplatim za to ze mi to dojde dakto spravit ako sa spoliehat na to ze dakto normalne pride a vysvetli. bodaj ste zacali stavat dom a murari vas dobre obrali o prachi to viete znalost php a murarcini je to iste a hlavne ochota a chut prejde cloveka sa aj daco naucit  zvlast ked vyklad je podavani uz pre pokrocilich. no hej mudre linki  na stranki precitaj si a najdi viem davat aj ja jeden vam dam www.murari.com

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
16. 3. 2015   #14
-
0
-

Snazil jsem se ti to vysvetlit co nejlip jsem umel. Muzu to zkusit jeste jednou, ale musis napsat, co presne nechapes. Ocisluju to. Promin, ale nemam chut se vyptavat, ktera konkretni cast ti neni jasna dalsim prispevkem, kdyz jsi to mohl napsat uz hned.
Navody, jak se pracuje s phpmyadminem je mozne vygooglovat. Bohuzel se verze od verze uplne meni, ani ja nemam stejnou verzi, jako ty. Kdyz bych ti tam rekl, ze mam na obrazovce to a to menu, tak ty tam treba nektere polozky nemas nebo jsou skryte. Coz se pak strasne neprijemne hleda. Cili, lepsi podle nejakeho navodu si s tim chvilku sam hrat....

1)
tab_uziv (id_uziv, jmeno, prijmeni dalsi sloupce)
1, ondrej, sykora, ...
2, jaroslav, kaval, ...
Vytvor si tabulku tab_uziv. Zadej tam sloupce id_uziv, jmeno, prijmeni. Id_uziv nastav jako autoincrement a index (klic).
Vloz tam data pro dva uzivatele: ondrej sykora a jaroslav kaval. (predpokladam, ze tyto operace pres phpmyadmin zvladas)

2)
tab_bonus (id_bonus, nazev, delka, dalsi sloupce)
1, level 4, mesic ...
2, level 2, rok ...
3, level 1, 0 ...
Vytvor tabulku tab_bonus. Sloupce id_bonus (autoincrement + index), nazev, delka. Vloz tam data, definice levelu (schvalne jsem jmena levelu dal kazdy jinak)
"level 4", 30
"level 2", 365
"level 1", 0

3)
tab_uziv_bonus (id_bonus, id_uzivatel, cas ukonceni bonusu)
1, 3,
1, 2
2, 3
2, 1
Vytvor tabulku tab_uziv_bonus (ktera bude propojovat uzivatele s bonusem) se sloupci id_bonus, id_uzivatel, cas (datetime). Zadny autoincrement, oba indexy. Napl daty:
1, 3, (datetime) -- prvni cislo je id z tabulky bonus; druhe cislo je id uzivatele; treti cislo je casove razitko: NOW()+365 dni, treba (to nevim, zda pujde pres phpmyadmina zadat) Na ukazku tam staci ale jakekoliv cislo
1, 2 ...
2, 3 ...
2, 1 ...

Jak to funguje? Mas tabulku uzivatele. Mas tabulku s nazvy bonusu a delkou jejich trvani. a mas tabulku, ktera prirazuje bonus nebo vice bonusu k uzivateli, ktera ma sloupec s koncem platnosti bonusu.
Pokud to vsechno v phpmyadminovi mas, tak kliknes na zalozku Sql a tam si postupne zadas ty 3 sql prikazy, co jsem napsal. Snad jsou ok. Melo by ti to pokazde vypsat jinou tabulku.

SELECT jmeno, prijmeni FROM tab_uziv WHERE id_uziv=2
vypise seznam uzivatelu

SELECT c.jmeno, c.prijmeni, b.nazev, a.cas
FROM tab_uziv_bonus a
  LEFT JOIN tab_bonus b ON b.id_bonus = a.id_bonus
  LEFT JOIN tab_uziv c ON c.id_uzivatel = a.id_uzivatel
vypise seznam uzivatelu + nazev bonusu (z tab2) + datum jeho ukonceni (z tab3)

SELECT c.jmeno, c.prijmeni, b.nazev, a.cas
FROM tab_uziv_bonus a
  LEFT JOIN tab_bonus b ON b.id_bonus = a.id_bonus
  LEFT JOIN tab_uziv c ON c.id_uzivatel = a.id_uzivatel
WHERE a.id_uziv=2
  AND a.cas>NOW()
vypise uzivatele s id=2 a jeho bonusy, pokud je cas ukonceni vetsi nez NOW (now by melo byt aktualni datum)
Ty prikazy jsem nezkousel, ani tabulky nevytvarel, takze tam muze byt chyba. Ale verim, ze s googlem ji dokazes najit a opravit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:d1ab:fc...–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
16. 3. 2015   #15
-
0
-

Jo, a co pak? Kdyz to funguje v sql? Tak muzes dodelat php kod. Aby jsi mohl pridavat uzivatele. Aby jsi mohl jako admin zadavat bonusy. Abys mohl bonusy prirazovat uzivatelum. Fura prace kvuli takove prkotine, ale jinak to nejde :)

Ted treba delam program na zasilani novinek, newsletter.
- pridat, smazat mail od ktereho uzivatele  smazani pres klik v mailu
- seskupovat maily do skupin
- nastavit plan odesilani
- zkontrolovat, zda zaslani vyslo a poznacit to jako proveden (mozna nejake logovani)
- registrace uzivatelu
...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:d1ab:fc...–
evryl0
Newbie
17. 3. 2015   #16
-
0
-

je to moc komplikovane na toc som chcel

vyriešil som to ta ze do existujucej tabulki user z katgoriami sa pridal datum a level a do php sa pridalo toto

pan co mi to robyl pri tom stravil ani nie 5 min. a pri kliknuti na uzivatela mam moznosti aj datum cas a lvl

ja totisto uzivatelou nemam registrovanich pod meno prievisko ale len podla adresi

pridal do kodu len toto

  // data o uzivatelovi
        $sql1 = mysqli_query($conn,"SELECT *,UNIX_TIMESTAMP(datum) as datum_unix FROM users WHERE user = '".$_SESSION['user']."'");
        $data1= mysqli_fetch_assoc($sql1);
       
        if($data1["level"]>1){
            echo "<span style=\"color:#FFF;\">".date('U')." - ".$data1['datum_unix']."</span>";
            if(date("U")>$data1["datum_unix"]){
                mysqli_query($conn, "UPDATE users SET level = 1 WHERE user= '".$_SESSION['user']."'");
                unset($sql1);
                unset($data1);


  // nove data o uzivatelovi
                $sql1 = mysqli_query($conn,"SELECT *,UNIX_TIMESTAMP(datum) as datum_unix FROM users WHERE user = '".$_SESSION['user']."'");
                $data1= mysqli_fetch_assoc($sql1);
            }
        }
        
        
        
        if($data1["level"]==1){
            $prize = 100;
        }elseif($data1["level"]==2){
            $prize = 705;
        }elseif($data1["level"]==3){
            $prize = 7050;
        }else{
            $prize = 14100;
        }
        
        $time = time(true);

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
evryl0
Newbie
17. 3. 2015   #17
-
0
-

ale dakujem za ochotu a snahu tim ze som sa to snazil spravit som sa nieco aspon naucil opakovamimi pokusmi sa mi podarilo aj tie sql tabulki spravit co ste mi davali v navode

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
18. 3. 2015   #18
-
0
-

Jo, podle toho ten kod vypada, 5 minut, zadna bezpecnost, same echo a unix_time, ktere se spis nepouziva.
Kdyz ti prijde lepsi si to nechat udelat nez se to naucit sam... Take mam takoveho zakaznika :) Furt rika, ja se to php naucim, ale furt chodi s problemy za mnou a penezi, abych mu to vyresil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:f1de:e2...–
evryl0
Newbie
18. 3. 2015   #19
-
0
-

hmm musim ti dat za pravdu no kym by som sa to ja naucil web by som nedokoncil tak skoro a mam dve domeni tak na jednej sa akoby ucim formou testovania skusania chyb atd.. no pre mna je to tazke zvlast kes clanki na webe citat a robit pofla nich je dakedy ohubu. racej mam ked to dakto roby a ja sa pozeram ako to roby a vysvetluje aj co je co. a ako to funguje a tich tutorialov v sk/cz je velmi malo a en jazyku zas niesom tak zdatni. v kazdom pripade som v zaciatkoch a mozem zhrdostou povedat ze po cca mesiaci sa toho na mna nalepilo dost zvlast ked som nevedel ani ako funguju premene a vypisi echo. zober si priklad kolko som sa trapil z tvojim navodom kym som to pochopil a spravil. aj ked nie k dokonalosti ale tabulki boli.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
19. 3. 2015   #20
-
0
-

Na vypisy pouzivam: echo $prom, var_dump($prom), echo '<pre>' + print_r($prom). Nejvetsi zakernosti u php chyb jsou neukoncene zavorky. Kulata u podminek ) a slozena u prikazu }. Ty kulate ti budou delat vrazky, protoze kazdy php prikaz lze vyhodnotit jako podminku, takze ti chyba bude rikat, ze ta zavorka musi byt na konci programu. Dost spatne se to dohledava, pokud nevis, co jsi posledne menil :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:11cd:54...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 67 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý