StreamReader cyklus (VB .NET) – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

StreamReader cyklus (VB .NET) – .NET – Fórum – Programujte.comStreamReader cyklus (VB .NET) – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
10. 3. 2015   #1
-
0
-

Zdravíčko,

mám problém se syntaxí cyklu u kvízu.

Mám textový soubor, ve kterém mám uložené otázky a odpovědi následujícím způsobem:
Otazka1|odpoved1|odpoved2|odpoved3|odpoved2jespravna (identifikátor správné odpovědi)
Potřebuju aby se mi to při začátku programu načetlo (texťák) a pak zavřelo. Aby zvolil náhodou otázku (budu tam mít sadu třeba sta otázek) rozházel to do textboxů, a pak už jen na button udělat nějaký příkaz (nevím jaký) aby zhodnotil odpověd a vygeneroval novou.

[code]
Dim soubor As New IO.StreamReader("databaseotazekaodpovedi.txt") 
While Not soubor.EndOfStream
Dim otazka As string = soubor.ReadLine() //takhle mi to ale čte po řádcích 
Dim odpoved1 As string = soubor.ReadLine()
Dim odpoved2 As String = soubor.ReadLine()
Dim odpoved3 as string = soubot.readline()
 

Dim otazka As New textbox1()
im odpoved1 as new textboy2()
dim odpoved2 as new textbox3()
dim odpoved3 as new textbox4() If odpoved1,2,3 = "nějaký identifikátor, nevím jak to napsat" Then polozka = jako správná odpoved End While

[/code]

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8d1c:7d3a:4c1:d...–
Reklama
Reklama
Mutagen
~ Anonymní uživatel
439 příspěvků
12. 3. 2015   #2
-
0
-

#1 pase_v_klecy
Sice to není ve VB ale myslím, že na netu je spousta převodníku do VB

 Tohle ti načte v konstruktoru do listu otázky který pak můžeš používat jako

otazky[index].Otazka nebo otazky[index].Odpoved_1 apod.

public class Questions
    {
        public String Otazka { get; set; }
        public String Odpoved_1 { get; set; }
        public String Odpoved_2 { get; set; }
        public String Odpoved_3 { get; set; }
        public String Identifikator { get; set; }
    }

    public class Otazky
    {
        List<Questions> otazky;
        public Otazky()
        {
            otazky = new List<Questions>();
            StreamReader sr = new StreamReader("soubor.txt");
            while (!sr.EndOfStream)
            {
                Questions q = new Questions();
                String[] line = sr.ReadLine().Split('|');
                q.Otazka = line[0];
                q.Odpoved_1 = line[1];
                q.Odpoved_2 = line[2];
                q.Odpoved_3 = line[3];
                q.Identifikator = line[4];
                otazky.Add(q);
            }
        }
    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.90.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 40 hostů

Podobná vlákna

StreamReader — založil Anonymní uživatel

StreamReader in OOP — založil Atheo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý