Funkce s parametrem.. – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Funkce s parametrem.. – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comFunkce s parametrem.. – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Fredy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
14. 3. 2015   #1
-
0
-

Ahoj :)

mám Div, měnim mu délku javascriptem, tuhle funkci volám přes onClick a funguje to.

function maximDiv() {if (DivID.style.height !== 'auto') {DivID.style.height = 'auto';} else {DivID.style.height = '94px';}};

jenže těch divů který půjdou roztáhnout a zmenšit na u každýho různou délku je víc a já chci mít pro všechny jen jednu funkci. Takže jsem vytvořil něco takového

function maximizeBox(boxId, boxHeight) {
var maximizeId = document.getElementById(boxId);
if (maximizeId.style.height !== 'auto') {maximizeId.style.height = 'auto';} else {maximizeId.style.height = boxHeight;}
};

jenže to už mi nefunguje. Zkoušel jsem i různé varianty, nebo použítí "return" ale neúspěšně.. O co se snažím a co znamenají jednotlivé parametry asi netřeba vysvětlovat... Kdyžtak moc díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.156.–
Reklama
Reklama
ondrej39+1
Věrný člen
14. 3. 2015   #2
-
0
-

#1 Fredy
ID můžeš mít na jedné stránce pouze jednou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Matěj Andrle+1
Grafoman
14. 3. 2015   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.160.–
Fredy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
14. 3. 2015   #4
-
0
-

Vim že ID může být jen jednou, taky neni víckrát. Jde o to že první, jednoduší funkce kde je konkrétně dané ID funguje. Druhý příklad, kde chci ID předat jako parametr při volání funkce už nefunguje. Měl jsem to uvést..

Mám pak na tlačítku onClick="maximizeBox(DivID, 94px)" ... no a chtěl bych aby funkce změnila výšku divu s DivID na auto, pokud je na autu tak na 96px, viz funkce výše... :/

ale proč první funkce funguje a ta druhá, kde předávám ID jako parametr a pak uchovávám ID v proměné ne.. :(

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.156.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
16. 3. 2015   #5
-
0
-

Matěj Andrle - pro id je to bez s, hledas jeden element

Fredy

Udelej maly demo kod a dej sem funkcni kod.To, cos napsal je fajn, ale to nemuzu spustit a dopisovat se mi to co? Nechce.

Zkus pouzivat alerty, vypisovat si, co v dane promenne prave je. 

function maximizeBox(boxId, boxHeight) {
alert(boxId);
alert(boxHeight);

onClick="maximizeBox(DivID, 94px)"
to je, jako bys v js napsal
maximizeBox(DivID, 94px)
coz je samozrejme nesmysl. DivID je promenna, ano, ale, co je 94px? neni to ani cislo 94 ani promenna. 

onClick="maximizeBox(DivID, '94px')"
onClick="maximizeBox(DivID, &quote;94px&quote;)"
onClick='maximizeBox(DivID, "94px")' 
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:d1ab:fc...–
Matěj Andrle+1
Grafoman
16. 3. 2015   #6
-
0
-

#5 peter
A proč je to s asi v závorce??? Proč? Proč mne neustále napadáte i když mám zjevně pravdu? Mám tu naprostou pravdu - stačí použít vhodný getElement(s)!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.153.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
16. 3. 2015   #7
-
0
-

Aha. V pohode. Lepsi to priste rozepsat, vsechny ty moznosti. Ja si to automaticky spojil v jedno a myslel jsem, ze zavorkou chces prave zduraznit to esko.

document.getElement(s)By -> ID, class, name - ty funkce prave totiz jsou
getElementById
getElementsByTagName
getElementsByClassName
getElementsByName - to se moc nepouziva
Class tam zadne neni, protoze class je mysleno jako objekt. A nemusi to byt vztazene k objektu document. A ID je prvni velke, druhe male. Proste je to vymyslene na pikacu, misto jedne funkce getElementsByParam('id'), treba.


 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:d1ab:fc...–
Fredy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
19. 3. 2015   #8
-
0
-

Jo, stačilo to tedy oboje obalit uvozovkami. Tj.
onClick="maximizeBox('DivID', '94px')"

Takže dík peter :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.156.–
Fredy
~ Anonymní uživatel
11 příspěvků
19. 3. 2015   #9
-
0
-

Každopádně už jsi mi párkrát poradil a chceš vidět onen demo kód, přijde mi nefér Ti ho neukázat :)

Nechci ho publikovat celej veřejně a nechce se mi z něho extraktovat nějakou samostatně fungující část, tudíž chceš-li, napiš mi na email email48654@seznam.cz a já ti ukážu takové "demo" :) Fredy

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.156.–
peter
~ Anonymní uživatel
2551 příspěvků
19. 3. 2015   #10
-
0
-

Demo dej do fora. Ja ho nepotrebuji, pokud uz nemas problem. Ale muze to byt zajimave pro ostatni se stejnym problemem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:11cd:54...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Funkce s parametrem pole — založil Meph

Access - dotaz s parametrem — založil Siembra

Předání objektu parametrem — založil speedTJ

Objekt parametrem metody — založil marpit

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý