Class AnsiString – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Class AnsiString – .NET – Fórum – Programujte.comClass AnsiString – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
BDS+2
Věrný člen
14. 3. 2015   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych se zeptat jestli se dá nějak nastavit projekt formulářové aplikace tak, aby String nebyl vždy v Unicode, ale v Ansi? 

Chystám se přepsat jednu svou starou aplikaci, napsanou v C++, jde o jakousi databázi, pro kterou je zbytečné mít texty v unicode, a i trochu nevhodné - byl by pak zbytečně velký výstupní soubor (současná velikost je okolo 100MB, nová by byla s daty, které chci přidat asi 300MB) a samozřejmě i větší místo v operační paměti. Další nevýhodou je vyhledávání - ignorace diakritiky, více bílých znaků za sebou, ignorace oddělovačů - to bude v unicode těžké vychytat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
14. 3. 2015   #2
-
0
-

#1 BDS
obávám se, že to nejde. Stringy jsou tady vždy v unicode, takže by sis musel udělat vlastní String, kterej bude data uchovávat v byte[] nebo char[] jako ansi a né unicode

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
BDS+2
Věrný člen
14. 3. 2015   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
Děkuji, myslel jsem si to, protože jsem na netu nic nenacházel. Zkusím si na to vytvořit nějakou třídu.

p.s. 

Máš výborné tutoriály na YT,  díky i za ně. Jen škoda, že tam nemáš taky něco k editaci obrázku v PictureBoxu, podrobnosti k ListView a TreeView, tisku, databázím... a taky něco ke grafice.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
ingiraxo+15
Grafoman
14. 3. 2015   #4
-
0
-

#3 BDS
Tyhle věci byli v plánu, ale potom se mi nějak vysralo nahrávání a zpoždoval se zvuk, takže jsem kvůli tomu přestal a dosud jsem problém nezjistil. S příchodem win10 bych to chtěl zase zkusit pokud bude ještě nálada a čas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 52 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý