Odpocet casu na web – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Odpocet  casu na web – PHP – Fórum – Programujte.comOdpocet casu na web – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
evryl0
Newbie
17. 3. 2015   #1
-
0
-

zdravim potreboval by som nejaky  skript na odpocet casu minuti a sekunki. mam na webe nastavene ze uzivatel kazdu minutu ked klikne na buton dostane nejake body no a ja by som potreboval odpocet casu ze ked klikne na ten buton opise captcha potvrdi tak sa zacne zas odratavanie casu a zastavi na 00 az kim zas neklikne na buton a neopise captcha a tak dokola

vedeli by ste mi nieco take spravit lebo na goolil som a boli len same odpocti do vianoc atd...dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
18. 3. 2015   #2
-
0
-

google = javascript timer example
google = cooldown javascript simple example
http://www.jakpsatweb.cz/…asovani.html
http://javascript.info/…-setinterval
http://www.sitepoint.com/…-javascript/

Treba z toho posledniho...

var time = 0,
    elapsed = '0.0';
setInterval(function()
{
    time += 100;
    elapsed = Math.floor(time / 100) / 10;
    if(Math.round(elapsed) == elapsed) { elapsed += '.0'; }
    document.title = elapsed;
}, 100);

Treba z toho predposledniho, tam je i proklad, jak se to zastavuje 

<input type="button" onclick="clearInterval(timer)" value="stop">
<script>
  var i = 1
  var timer = setInterval(function() { alert(i++) }, 2000)
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:f1de:e2...–
evryl0
Newbie
18. 3. 2015   #3
-
0
-

tak som skusil toto ale ked som to vlozil na web tak mi cas bežal v liste teda v <title> neviem preco ked som to daval do tabulky na webe

<script type="text/javascript">

var time = 0,
    elapsed = '0.0';
setInterval(function()
{
    time += 100;
    elapsed = Math.floor(time / 100) / 10;
    if(Math.round(elapsed) == elapsed) { elapsed += '.0'; }
    document.title = elapsed;
}, 100);
</script>

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
Lorin0
Návštěvník
18. 3. 2015   #4
-
0
-

 Protože tenhle řádek:

document.title = elapsed;

nastavuje čas do titulku, ne do elementu, ve kterém je kód vložen.

Doporučil bych ti přečíst si něco o Javascriptu a kouknout na ty odkazy, které ti peter poslal.
 

Pokud budeš chtít, aby ti uživatel nemohl časovač "oblbnout", budeš stejně muset ukládat čas posledního zadání CAPTCHA do databáze. Při dalším pokusu pak musíš na serveru zkontrolovat, zda uplynulo skutečně dostatek času.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.72.–
evryl0
Newbie
18. 3. 2015   #5
-
0
-

uplne by mi stacilo aj toto len potrebujem z toho odstranit aby sa len cas skoncil na nule a nyviskakovalo okienko dopocitanonale len to ostalo stat na nule a po refresi stranky sa to bude len opakovat. ps keby som sa chcel naučit js tak nepisem po forach ohladom js zvlast ked plno scriptov je na webe a staci ich len upravit hadam sa kvoli uprave nebudem ucit js. co sa tika captcha tak netreba pretoze ospocet je len informativni nic viec na dlhsie vysvetlovat a neviem ci by som to aj vysvetlil spravne jednoducho co chcem je odpocet od minuti kde sa zastavi cas na nule a nevikona ziadnu funkciu a po refresi stranki cas zas bude odratavat od minuti


<script> var cislo = 5; function odpocitavej() { window.document.getElementById("odpocet").innerHTML = cislo; cislo--; if (cislo < 0) { alert("Dopocitano"); } else { window.setTimeout("odpocitavej()", 1000); } } </script> <p>Odpocitavam: <span id="odpocet"></span></p>
 

ja by som s tohoto chcel len aby mi skoncil odpocet a nevyskakovalo to okienko alart vdaka

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
Lorin0
Návštěvník
19. 3. 2015   #6
-
0
-

Podle tvé analogie bych mohl být třeba mechanikem. Netřeba se nic učit, vždyť na webu je spousta fotek aut a když nebudu vědět co dál (což bude hned jak zvednu kapotu), řeknu zkušenýmu mechanikovi od vedle... Bez zakladní povědomosti o tom jak je funguje se na webu dřív nebo později stejně neobejdeš. 

Pokud nechceš, aby vyskakoval alert, smaž funkci alert. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.72.–
peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
19. 3. 2015   #7
-
0
-

"keby som sa chcel naučit js tak nepisem po forach ohladom js"
Podivej, forko je jako ucitel. Nekteri se programovanim zivime. Tve ukoly jsou tve ukoly. Bud si je sam vyresis nebo zaplat. Bezne programator bere 300-400/h a vic. Forko ti muze pomoci, kdyz sam neco taky delas. Nechces nic delat? Nevadi. Nas tvuj problem prave prestal zajimat. Mame spoustu vlastnich. Slozitejsich. Od tebe se pomoci nedockame, ze? Tak, proc s tebou ztracet dal cas?

http://peter-mlich.wz.cz/web/links.htm#js_literatura

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:11cd:54...–
evryl
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
19. 3. 2015   #8
-
0
-

uz som to spravil sam podarilo sa mi to nejak. no hej pravda mate svojej prace dost mozno sa odomna pomoci nedockate teraz no do buducna nevies a taktiez by som mohol reagovat tipom zaplat si to alebo nemam cas atd...  a taktiež sa to nemusí zrovna tikat php ci sql ze ano ale pomhol si mi i tak prikladam script ako som to spravil keby sa nahodou dakomu ako som ja hodil.

<script>
var start = 60;
var interval = setInterval('timer()',1000);
var zero = '';
function timer()
{
   start--;
   if (start < 10) zero = '0';
   document.getElementById("time").innerHTML = zero + start;
   if (start == 0) clearInterval(interval);
}
</script>
<span id="time">60</span><p>

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
Lorin0
Návštěvník
19. 3. 2015   #9
-
0
-

   

var start = 60;
var interval = setInterval(function() {
   start--;
   if (start == 0) {
       clearInterval( interval );
   }
   document.getElementById("time").innerHTML = start;
   
},1000);

Jde jen o kosmetickou úpravu a vyhození nepotřebné podmínky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.72.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý