Chat na webstranku – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Chat na webstranku – PHP – Fórum – Programujte.comChat na webstranku – PHP – Fórum – Programujte.com

 

evryl0
Newbie
17. 3. 2015   #1
-
0
-

neviete o nejakom chate alebo spravit mi dajaky chat 700X450 stim ze si user napise nick a vnom bude chatovat. nasiel som nejake na nete ale to boli len same kloni co len z id klucmi a trabalo sa registrovat na webi pre zdrojovi kod atd... a to tam mali svoje loga este a reklami rozne ja by som chcel nieco ciste. maximalne nejaky obrazok pozadia. dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
peter
~ Anonymní uživatel
4009 příspěvků
18. 3. 2015   #2
-
0
-

google = chat simple example no registration database
google = guestbook simple example - principialne je to stejne

http://peter-mlich.wz.cz/web/mysql/pr/minix.php
Je to ale udelane trochu jinak nez bezne chaty. To si ale v klidu upravis...

http://peter-mlich.wz.cz/web/php/pr/ppbook6.php
A tady, u guestbook, jedine, co ti schazi, je refresh. Opet je to specialne udelane, aby to treba nechtelo db.

Jinak bacha, nove upgrady php5+ upozornuji na stare funkce (deprecated) a na nekterych serverech pak celej program nejede. Treba dost vrasek mi pridelal upgrade asi pred dvema mesici, kdy jsem musel zakaznikovi sahat do kodu programu. Kam normalne clovek nesaha, kdyz si poridi program pres google.
A pak bacha na to, co vygooglis. Spousta veci je pro php4 a opet se to musi upravit aspon pro php5.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:f1de:e2...–
evryl0
Newbie
18. 3. 2015   #3
-
0
-

ja by som skor neco jednoduchsie len pole kam si user zada nick a pole kde pise no a ta tabulka kde sa to zobrazuje userom php 5 samozrejme

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
peter
~ Anonymní uživatel
4009 příspěvků
19. 3. 2015   #4
-
0
-

Muzes si to udelat cele pres js + jquery + jen neco malo v php. Pripadne najit neco googlem.
google = php jquery simple chat example
https://css-tricks.com/…ry-php-chat/
https://www.youtube.com/watch?…

Ono to totiz moc jednoduse napsat nejde.
- sign in, out, uzivatele
- mistnosti
- blokace podle IP, protoze prezdivku si muze dle tveho zadani dat jakoukoliv (pokud ti nestaci resit to pres phpmyadmina)
- vypis seznamu mistnosti, seznamu uzivatelu, seznamu radku
- filtrovani radku septani, verejne
- rozlisovani mezi pravy admina a uzivatele (pokud ti nestaci resit to pres phpmyadmina)
A najednou zjistujes, ze vse, co ocekavas od chatu musi nekdo naprogramovat :)

Principialne je to jednoduche. Das si tam treba par iframu, propojis to javascriptem pres casovac na obnoveni a uz to frci.  A k tomu pak ten php kod.

<iframe src=mistnost.php id=aaa></iframe>
<iframe src=odesli.php id=bbb style="display:none;"></iframe>
<form onsubmit="odesli(); return false;"><input type=text value="" id=ccc></form>
<script>
function getEl(id) {return document.getElementById(id);}
function odesli() {getEl('bbb').src="odesli.php?text="+escape(getEl('ccc').value); prijmi();}
function prijmi() {getEl('aaa').src="mistnost.php?"+escape(new Date.getTime();} // pridej cas  aby se zabranilo kesovani stranky
setInterval(prijmi,17000); // obnov kazdych 17s
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:11cd:54...–
evryl
~ Anonymní uživatel
24 příspěvků
19. 3. 2015   #5
-
0
-

chapem no skusim si ho nejako spravit sam cez sql a php spravim si tabulku a vyskusam to dat do phpcka co to povie asi sa stim potrapim ale aspon to skusim mozno sa mi to potom podari dat do indexu len odkazom include zeby som nemal bordel v indexe

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Chat — založil asija

Chat — založil Zelenac14

Chat — založil tayf

Chat — založil tayf

Voice chat — založil nevím

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý