Rada s kontrolou vstupu – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Rada s kontrolou vstupu – C / C++ – Fórum – Programujte.comRada s kontrolou vstupu – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jirka
~ Anonymní uživatel
284 příspěvků
18. 3. 2015   #1
-
0
-

Zdravím

potřeboval bych radu s kontrolou vstupu pri zadani kapacity kondenzatoru aby mi to hodilo chybu když se zadá 0 a případně text.

Děkuji

#include "stdafx.h"
#include <math.h>
#include <stdio.h>

int _tmain(int argc, _TCHAR* argv[])
{        int  R, S, i;
        float a, pole[100], C, C2;
        


    do {
        printf("Zadajte pocet kondenzatoru:");
            R = scanf("%f", &a);
            fflush(stdin);
            if (R != 1)
            printf("Chybne zadany pocet!\n");
                
        } while (R != 1);

    for (i=0; i < a; i++)            //zadání kapacit
    {                            
            do {
            printf("Zadejte kapacitu %d. kondenzatoru: ", i+1);
            S = scanf("%f", &pole[i]);
            fflush(stdin);
            if (S ! <= 1)
            printf("Chyba!\n");
            } while (S != 1);
    }
    C = 0, C2 = 0;
    for (i=0; i < a; i++)
        {
        C2 = C2 + pow(pole[i], -1);        //součet převrácených hodnot kapacit
        }

        C = 1/C2;
    printf("Celkova kapacita: %.2f\n", C);

    getchar();
    return 0;

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.11.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
18. 3. 2015   #2
-
0
-

 Pro počet kondenzátorů je vhodnější použít int a to už při získávání údaje od uživatele. Jak se vyhnout dělení 0 když někdo zadá chybně kapacitu jde pomocí podmínky, zde asi bude vhodné "když je kapacita větší než nula, je to správný údaj". Druhá možnost je využít mechanismus vyjímek, pokud je podporován. Ošetření stavu, kdy uživatel zadá text, jsem nedávno psal v jiném vláknu.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
hlucheucho+10
Posthunter
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 107 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý