Jenoduché macro, ale nefunguje mi. Poradí někdo? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jenoduché macro, ale nefunguje mi. Poradí někdo? – Visual Basic – Fórum – Programujte.comJenoduché macro, ale nefunguje mi. Poradí někdo? – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

end0
Newbie
19. 3. 2015   #1
-
0
-

   

Sub Macro1()
    Dim parts
    Radek = ActiveCell.Row
    Sloupec = ActiveCell.Column
    Dim Info As String
    Info = ""
    parts = Split(Cells(Radek, Sloupec).Value, ",")
    For i = 0 To UBound(parts)
      For j = 4 To 150
        If CLng(parts(i)) = Cells(j, 1).Value Then
         'MsgBox "Nalezeno na radku " & j
          Info = Info & " " & j
        'Else
         ' MsgBox "Nerovna se " & parts(i) & " " & Cells(j, 1)
        End If
      Next
    Next
    MsgBox Info
End Sub

Ahoj,

sesmolil jsem tohle makro, VBA moc neznám, takže trochu analogicky s pomocí netu. Co potřebuji:

Z aktuální bunky, kde je string typu císlo1, cislo2, cisloN nacist jednotliva cisla (resp. string a ten konvertuji na cislo) - tohle je ok

Mam to udelany do pole stringu a konverzi pres CLng (je to správné? nevím)

Následně projít sloupec 1 v aktuálním listu a když je shoda, tak zapamatovat radku vyskytu shody a tohle dokola pro vsechny prvky pole

chybu mi to hlasi Type mismach na radku:

If CLng(parts(i)) = Cells(j, 1).Value

proč to netuším. Mám Excel 2003. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.247.–
end0
Newbie
19. 3. 2015   #2
-
0
-

no tak už jsem asi na to metodou pokus omyl přišel... dopsal jsem do cyklu 

For i = 0 To UBound(parts) - 1

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.247.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý