Android zivotnost service vs. broadcastreciever – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Android zivotnost service vs. broadcastreciever – Java – Fórum – Programujte.comAndroid zivotnost service vs. broadcastreciever – Java – Fórum – Programujte.com

 

VladislavK0
Super člen
19. 3. 2015   #1
-
0
-

Nerozumim proc se mi servasa neustale restartuje

v  

public class AppReceiver extends BroadcastReceiver {

    @Override
    public void onReceive(Context context, Intent intent) {
        //ToneGenerator tg=new ToneGenerator(AudioManager.STREAM_MUSIC, 100);
        //tg.startTone(ToneGenerator.TONE_DTMF_1, 30);
        Toast.makeText(context, "OnReceive", Toast.LENGTH_LONG).show();
        if(FirstStart(intent)) { // start po instalaci a rebootu mobila
            Toast.makeText(context,"Pred start service",Toast.LENGTH_LONG).show();
            context.startService(new Intent(context, GPSService.class));// toto je podstany radek-volani

...
}

proste ta servisa se nastartuje potud OK - dalsi kus kodu -tudy to urcite proleti

public class GPSService extends IntentService { //zkousel jsme tridu service

   public int onStartCommand(Intent intent, int flags, int startId) {
        //tg.startTone(ToneGenerator.TONE_DTMF_3, 30);
        Toast.makeText(getApplicationContext(), "onStartCommand", Toast.LENGTH_LONG).show();
        if (!td.isAlive()) {
            td.stop=false;
            td.run();
            Toast.makeText(getApplicationContext(), "onStartCommand - Start", Toast.LENGTH_LONG).show();
        }
        return super.onStartCommand(intent, flags, startId);
    }

vlastni kod te servisy

    private class ThreadDemo extends Thread {
        public boolean stop;
        LocationManager locationlistener=null;

        @Override
        public void run() {

            Toast.makeText(getApplicationContext(), "onStartCommand - Run", Toast.LENGTH_LONG).show();
            stop = false;
while (!stop) {
// tady bych potreboval vykony code
}
            Toast.makeText(getApplicationContext(), "onStartCommand - End", Toast.LENGTH_LONG).show();
            super.run();
}

takze bez ohledu na promenou STOP to hned vleti do onDestroy(....

    @Override
    public void onDestroy() {
        Toast.makeText(getApplicationContext(), "onDestroy", Toast.LENGTH_LONG).show();
        td.stop=true;
        super.onDestroy();
    }

manifest je takto nastaven - ta activita neni dulezita (alespon ted hned) mozna ji nekdy vyuziju pouze pro statistycka info o behu programu

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<manifest xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
    package="cz.soft.zektel.gpschecker">

    <uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_FINE_LOCATION" />
    <uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />
    <uses-permission android:name="android.permission.RECEIVE_BOOT_COMPLETED" />

    <application
        android:allowBackup="true"
        android:icon="@drawable/ic_launcher"
        android:label="@string/app_name"
        android:theme="@style/AppTheme">
        <activity
            android:name=".gpsCheckerActivity"
            android:label="@string/app_name">
            <intent-filter>
                <action android:name="android.intent.action.MAIN" />
                <category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" />
            </intent-filter>
        </activity>

        <service
            android:name=".GPSService"
            android:enabled="true"
            android:exported="true"></service>

        <receiver
            android:name=".AppReceiver"
            android:enabled="true"
            android:exported="true">
            <intent-filter>
                <action android:name="android.intent.action.PACKAGE_ADDED" />
                <action android:name="android.intent.action.REBOOT" />
                <action android:name="android.intent.action.BOOT_COMPLETED" />
                <action android:name="android.intent.action.QUICKBOOT_POWERON" />
                <action android:name="android.intent.action.PACKAGE_FIRST_LAUNCH" />
                <action android:name="android.intent.action.PACKAGE_ADDED" />
                <!--<action android:name="com.android.vending.INSTALL_REFERRER" />-->

            </intent-filter>
        </receiver>
    </application>

</manifest>

Tak kdyz tu servisu zpustim z te aktivity tak vse funguje OK

kdyz ale spustim z toho BroadcastReceiveru tak se nekolikrat zrestartuje a pak chcipne

tusim ze ja nevim jak spravne pracovat s androidi servisou - a fakt jsem googlil ja smyslu zbaveny   

program by mel bezet Android 3.0 a vyse

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.141.30.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
VladislavK0
Super člen
19. 3. 2015   #2
-
0
-

#1 VladislavK
omluvam se ve 3 kusu kodu je chyba

ma to vypadat takto

while (!stop) {
// tady bych potreboval vykony code
}
         .....   
}

Toast.makeText(getApplicationContext(), "onStartCommand - End", Toast.LENGTH_LONG).show();
            super.run();
Nahlásit jako SPAM
IP: 62.141.30.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Přidání metody do web service — založil Jan Grygerek

Windows Service memory leak — založil hlucheucho

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý