Spring AOP - používání – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spring AOP - používání – Java – Fórum – Programujte.comSpring AOP - používání – Java – Fórum – Programujte.com

 

NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
23. 3. 2015   #1
-
0
-

Springaři, používáte někdo AOP ( Aspektově orientované programování ) v kombinaci se Springem. Podle např tutoialpoint mi AOP nijak zásadně výhodné nepřipadá oproti OOP v kombinaci se Springem. Pokud ano, které věci se vám v tom zdají lepší,rychlejší,užitečnější, výhodnější atd. a proč ?

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
ingiraxo+15
Grafoman
23. 3. 2015   #2
-
0
-

#1 NotBeginner
jde o to, že v AOP můžeš snadno řídit role uživatelů přímo na konkrétní controllery nebo i přímo GET/POST dotazy. Další uživatečná vlastnost je ta, že můžeš vykonat nějakou logiku tesně před zavoláním controlleru případně po jeho dokončení.

Má samozřejmě mnohem víc využití, ale tyhle patří mezi ty hlavní nebo aspon ty, který jsem používal nejčastěji.

AOP nemá nic společnýho s OOP

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
185 příspěvků
23. 3. 2015   #3
-
0
-

#2 ingiraxo
No já to jenom někde četl v angličtině že to někdo interpretoval jako alternativu k OOP. Což právě mě připadalo trochu divné a nezdálo se mi to. To co jsem vypozoroval na vzorových příkladech je jak to říkáš, že se zavolají tvz "aspektové metody" před/po provedenou hlavní činností např. beanu. Samozřejmě nemyslím Lifecycle typu init() a destroy().

Takže díky za info.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Spring hibernate — založil Jaub

Spring DI - přes konstruktor — založil NotBeginner

Spring - Nepřekládá stránky — založil ingiraxo

@EndPoint spring anotace — založil william

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý