PHP práce s řetězcem trochu jinak a složitěji – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP práce s řetězcem trochu jinak a složitěji – PHP – Fórum – Programujte.comPHP práce s řetězcem trochu jinak a složitěji – PHP – Fórum – Programujte.com

Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
24. 3. 2015   #1
-
0
-

Zdravím všechny, budu vděčný za každý nápad..

Mám naprogramovaný vlastní redakčák pro restaurace. Správa jídel i nápojů a dalších věcí je bez problému, ale s denním menu je to od začátku boj. Nejprve jsem to napsal klasicky co jídlo, to řádek v tabulce (PHP, MySQL), jenže lidé nechtějí vkládat každý týden jídla, aby museli vyplnit jídlo, cenu, množství apod. Prostě to nikdo nevyplňoval a odůvodnění jednoduché - chceme něco, co nebude tak pracné. Tak jsem zvolil druhou variantu - jídla, která už jednou vložili se ukládala a jak se jídla po čase opakují, tak už je jen přiřazovali ke dnům. Výsledek opět katastrofální - je známá věc, že uživatel je líný a chce vše na "jedno velké tlačítko", toto mě naučila už kdysi dávno práce na technické podpoře.. A tak přišel třetí způsob a zde chci poradit. Dal jsem uživateli k dispozici TEXTAREA napojené na TinyMCE. A hle - denní menu vkládají všichni. Jenže výsledek je šílený - co restaurace, to jiné formátování, různá šířka obsahu, barva pozadí, rozházené apod. A teď k věci:

1. Lze nějak "donutit" TinyMCE, aby při vložení čehokoli vždy použil jednotné formátování alespoň v rámci omezení šířky obsahu, barev písma i pozadí apod.?

2. Vím, že existuje následující věc - jen nevím, jak na to - potřebuji při vložení libovolného obsahu do např. textarea vše rozsekat do tabulky na jednotlivé řádky do jednotlivých sloupců... Jak to ale udělat, když vkládaný text je pokaždé jiný? Představa, že např. čárkou bude oddělena cena od množství apod je nesmyslná, protože uživatel potřebuje vložit text odkudkoli, kliknout Uložit a mít hotovo.

Děkuji všem za nápady.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.1.–
Martin
~ Anonymní uživatel
1602 příspěvků
24. 3. 2015   #2
-
0
-

Nikdo nic?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.112.1.–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
24. 3. 2015   #3
-
0
-

1. jo
2. php explode(), js split(), php str_getcsv() ?

Co treba pripravit jim nejakou sablonu?
- Treba jako v excelu? Excel umi export do csv, php umi import.
- Treba jako v html udelat nekolik tabulek, ktere se jim zkopiruji do toho tinymce editoru na jedno kliknuti. Pripadne si ji nastavi v nastaveni a pro novy listek se jim vytvori ta jejich tabulka, prazdna, predvyplnene dny a tak.

Nicmene, hlavni problem je, ze listek se meni a kazda restauracka ma rada vlastni grafiku. Ti chytrejsi to resi barevnou pruhlednou folii s potiskem a uvnitr bily papir. Nikoho samozrejme nebavi to vytvaret jednou ve wordu / excelu a pak jeste do tveho programu. Takze, idealne, kdyby to slo oznacit a zkopirovat.
A pak je tu problem tinymce, ze v default nastaveni povoli vsechno a nevycisti bordel z wordu, excelu a pod. Kdyz tam neco zkopirujes.

Takze jsem pro, projit si listky, co tam maji a vytvorit nekolik sablon. A ty pak mozna rozeslat jako excel a udelat tam importovac z excelu ve formatu csv. Coz je cista tabulka, bez grafiky.

Mozna by bylo dobre ukazat vzorek? Mas link na stranku? Treba moje oblibena je http://menicko.cz/

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:e9d3:95...–
peter
~ Anonymní uživatel
4014 příspěvků
24. 3. 2015   #4
-
0
-

Ps. Na forku ocekavej reakce do 2-7 dnu. V praci nebo ve skole vetsinou lidi nejsou 24h na forku :) Proste tam obcas mrknou jako pauzu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:e9d3:95...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 61 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý