Zdravým.
Ako začiatočník riešim menšiu dilemu. Zaujíma ma skôr správna syntax a správny postup.
Používam nasledujúcu funkciu:
strcpy(a, b) . Vždy keď zbehne daná funkcia chcem hodnotu A vymazať, aby ak náhodou hodnota B ktorú vypočítavam nevyhovovala podmienke IF a teda, aby mi tam neostali staré hodnoty, tá hodnota A je premenná, ktorá sa v kóde ukladá ako state variable.
Je správny takýto zápis?
strcpy(a, ' ')? Alebo má C nejaký špeciálny príkaz?
Ďakujem.
Fórum › C / C++
Ako vymazať reťazec
#4 KIIV
Zle som sa vyjadril :)
Mám tú funkciu strcpy(a,b), kde "a" je samozrejme char a aj "b" je char. A ak platí podmienka pre inú premennú nie pre tú z tejto funkcie tak nakopíruj "b" do "a". (b reprezentuje IP adresu premennej, ktorú testujem tou podmienkou).
Ale vďaka za radu.
#7 KIIV
je to reťazec reprezentujúci IP adresu počítača. teda 192.0.0.5 (príklad). Je to reálne IP adresa počítača, nie len mnou vytvorené náhodné premenné. a ono to skopíruje ak tá podmienka vyhovuje, uloží to do daného reťazca, ale ak daná podmienka prestane platiť daná IP adresa v tom reťazci zostane uložená. Ja chcem urobiť to aby ak neplatí, daný reťazec vynulovalo.
#9 KIIV
tak prečo mi potom danú IP adresu vynuluje aj keď vyhovuje podmienke?
ip = pomocny->ip_adresa;
...
next_rn = pomocny->parameter_rn;
if(next_rn > 0 && next_rn < (max_rn*0.25)) {
next_rn_pom_4 = next_rn;
strcpy(next_hrac_rn_4, ip);
}
else {
next_hrac_rn_4[0] = '\0';
}
Dajme tomu že max_rn je 0.113132, potom ak to vynásobím 0.25 tak je to 0.028283 a hodnota next_rn_pom_4 je 0.016521. Čiže teoreticky by to malo platiť, prečo to potom nejde?
Na chybu som prišiel.
Daná štruktúra sa prechádza v cykle do-while, teda hodnota next_rn je vždy iná a keď príde posledná hodnota ktorá nevyhovuje podmienke, tak to samozrejme zmaže.
Dá sa to teda testovať efektívnejšie?
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
IIS - ako ho vypnúť/vymazať ?... — založil Laik
Retazec je cislo alebo text - ako napisat? — založil vlado0991
Malloc retazec — založil Carmagedon
Retazec v strukture — založil michal