Nevím si rady s WinAPI – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nevím si rady s WinAPI – C / C++ – Fórum – Programujte.comNevím si rady s WinAPI – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Radek0
Newbie
4. 2. 2007   #1
-
0
-

Ahoj, zkoušel jsem naprogramovat v DEVC++ příklad ze třetího dílu o WinAPI z tohoto serveru, ale ani po opravách co jsou uvedené v diskusi, mi to nešlape. Nemáte prosím někdo ten kod, který šlape? Díky moc Radek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ivanhoex
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
4. 2. 2007   #2
-
0
-

http://www.builder.cz/serial91.html

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radek0
Newbie
4. 2. 2007   #3
-
0
-

To ivanhoex:Njn to už mám delší dobu, ale příklady mi v DEVC++ hází taky chyby, i když přesně dělám to co je tam napsané. Docela mě to od API odrazuje...
V tom návodu z tohoto webu mi to hlásí v main.cpp že není deklarována "hinstance" jinak už by to asi fungovalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Jura
~ Anonymní uživatel
637 příspěvků
4. 2. 2007   #4
-
0
-

To radaplech:Hod sem cely zdrojak spolecne s vypisem chyb

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ivanhoex
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
4. 2. 2007   #5
-
0
-

nejsme jasnovidci, hod sem cely kod a vypis chyb

btw: jestli se chces api poradne naucit, tak sahni po knizce od Charlese Petzolda, budes muset do knihovny, sice ma par stranek, ale vyplati se ji precist

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
ivanhoex
~ Anonymní uživatel
36 příspěvků
4. 2. 2007   #6
-
0
-



#include <windows.h>

#define _MainClassName TEXT("WinAPIMainClass")
#define _AppName TEXT("Učíme se WinAPI")


HINSTANCE g_hInstance;
HWND g_hwndMain;

LRESULT CALLBACK WindowProcMain(HWND hwnd, UINT uMsg, WPARAM wParam,
LPARAM lParam)
{
switch ( uMsg )
{
case WM_DESTROY:
PostQuitMessage(0);
break;
}
return DefWindowProc(hwnd, uMsg, wParam, lParam);
}

BOOL InitApp()
{
WNDCLASSEX wc;
wc.cbSize = sizeof(WNDCLASSEX);
wc.cbClsExtra = 0;
wc.cbWndExtra = 0;
wc.hbrBackground = (HBRUSH)(COLOR_WINDOW + 1);
wc.hCursor = LoadCursor(NULL, IDC_ARROW);
wc.hIcon = LoadIcon(NULL, IDI_APPLICATION);
wc.hIconSm = LoadIcon(NULL, IDI_APPLICATION);
wc.hInstance = g_hInstance;
wc.lpfnWndProc = WindowProcMain;
wc.lpszClassName = _MainClassName;
wc.lpszMenuName = NULL;
wc.style = CS_HREDRAW | CS_VREDRAW;
if ( !RegisterClassEx(&wc) )
return FALSE;

g_hwndMain = CreateWindowEx(0, _MainClassName,
_AppName,
WS_OVERLAPPEDWINDOW | WS_VISIBLE,
100, 100, 450, 350,
NULL, NULL, g_hInstance, NULL);
if ( g_hwndMain == NULL )
return FALSE;
return TRUE;
}

MSG msg;

int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInst,
LPSTR lpCmdLine, int nShow)
{
if ( !InitApp() )
return FALSE;
g_hInstance = hInstance;
while ( GetMessage(&msg, NULL, 0, 0) )
{
TranslateMessage(&msg);
DispatchMessage(&msg);
}
return msg.wParam;
}


TO NENI MOJE, TAKHLE TO PISE PAN CHALUPA a funguje to jen jsem dal misto #include "main.h" rovnou #include <windows.h>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radek0
Newbie
4. 2. 2007   #7
-
0
-

To Jura:Ahoj, já mám problém s tím vytvořením celého projektu. Dělal jsem to v práci, takže ten kod budu mít až v pátek, tak ho sem dám, ju?
Zatím díky Radek

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radek0
Newbie
4. 2. 2007   #8
-
0
-

To ivanhoex:Jj určitě si ji půjčím.Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Radek0
Newbie
11. 2. 2007   #9
-
0
-

Bohužel mi "umělec" kolega kod smazal, tak to budu muset vydatlovat znovu, pak se ozvu.Ahoj

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 20 hostů

Podobná vlákna

Nevim si rady — založil tom

Python nevím si rady — založil Doktor

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý