Porovnanie vo foreach sa sprava zvlastne – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Porovnanie vo foreach sa sprava zvlastne – PHP – Fórum – Programujte.comPorovnanie vo foreach sa sprava zvlastne – PHP – Fórum – Programujte.com

 

marioff0
Expert
29. 3. 2015   #1
-
0
-

Caute , stretol sa niekto s niecim takymto?

mam pole

$array[0] = array();

$array[1] = array();

$array['last'] = array();

a ked iterujem pole cez

foreach($array as $key => $value) {

   if ($key == 'last') { echo $key; break; }

}

tak to hned skonci s vysledkom 0 ?? ked pouzijem 

if ($key === 'last')

tak to pracuje normalne

co to je ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.123.100.–
Škoda, že život sa nedá "sejvovať", tak že by som po zlom životnom rozhodnutí mohol začať odznova :([br] Lenivosť je matka pokroku.[br][br] http://cut.sk/ - odstrihni si dlhý link
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 3. 2015   #2
-
0
-

Ja bych to tipoval na neco jako srovnavani cisla s retezcem (ten se pokusi prevest na cislo, a kdyz to nejde, tak to proste bere jako nulu)

EDIT:

test.php:
<?php
  if (0 == 'last') echo "(0 == 'last')\n";
  if ('last' == 0) echo "('last' == 0)\n";
  if (0 === 'last') echo "(0 === 'last')\n";
  if ("0" == 'last') echo "(\"0\" == 'last')\n";
  if (0 == '1last') echo "(0 == '1last')\n";
  if (1 == '1last') echo "(1 == '1last')\n";
?>

kiiv@kiiv-VirtualBox:/tmp$ php test.php 
(0 == 'last')
('last' == 0)
(1 == '1last')
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 3. 2015   #3
-
0
-

jo a pro zajimavost:

  if (0 === '0') echo "(0 === '0')\n";

je false

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Podobná vlákna

Zvlastne fungujuci IF — založil Smokie

Vektor se chová zvláštně — založil Vkoncich

Https-zvlastne kody? — založil 7raul

Sprava pamate — založil Martin

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý