Automatické načtení ajaxu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Automatické načtení ajaxu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comAutomatické načtení ajaxu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

divady
~ Anonymní uživatel
21 příspěvků
30. 3. 2015   #1
-
0
-

dobrý den, mam hotovej script na načítaní dat z aresu, je to pres ajax, takže když se do formuláře (inputu) zadalo ičo a kliklo se jinám data se automaticky doplnila. jenže já bych to potřeboval poupravit tak aby se ajax pustil hned po načtení stránky a doplnil udaje automaticky, protože ičo už si posílám z předchozího formuláře.

takže bych potřeboval aby se ares spustilo hned bez nějaké příčiny uživatele. ještě tomu moc nerozumím a budu rád za každou pomoc

$(document).ready(function () {
    $('#ico').load(function () {
        var ico = $(this).val();
        $(this).prev().prepend("<img id='ajaximg' style='position:absolute' src='./img/loader.gif'>");
        $.ajax({
            url: "./inc/ares.php",
            contentType: "application/json; charset=utf-8",
            dataType: "json",
            data: "ico=" + ico,
            cache: "false",
            success: function (data) {
                $('#ajaximg').remove();
                if (data.stav == 'ok') {
                    $('input[name=dic]').val(data.dic);
                    $('input[name=nazev_firmy]').val(data.firma);
                    $('input[name=ulice]').val(data.ulice);
                    $('input[name=mesto]').val(data.mesto);
                    $('input[name=psc]').val(data.psc);
                    if (data.dic) $('input[name=platcedph]').attr('checked', true);
                } else {
                    alert(data.stav);
                }
            },
            error: function (jqXHR, textStatus, errorThrown) {
                $('#ajaximg').remove();
                alert(textStatus);
            }
        });
    });
});
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.200.55.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 3. 2015   #2
-
0
-

$('#ico').load() ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:3c15:de...–
monajs
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
11. 4. 2017   #3
-
0
-

Ahoj,

prosím tě, řeším teď podobný roblém. Resp. mě ten ajax ani nechce ten form vyplnit. Tobě to fachalo.. :) Jak na to? Dík
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.66.178.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
11. 4. 2017   #4
-
0
-

monajs - Spatne popsany problem. Priklad: Nefunguje mi pocitac. A ted mi rekni ty, proc? Ani nevis typ pc, v cem je presne problem, nemas ho na stole, nemuzes zkouset. A s tim zkousenim je treba byt opatrny, jestli ho manik polil, abys neumrel na elektricky proud. :)

Prohlizece maji javascript konzolu / konzolu. V IE se k nastrojum dostanes tusim pres F12 (nebo shift+f12), Firefox ma v menu Nastroje > Vyvoj webu > Konzola prohlizece. Otevres stranku a vidis chyby. Nebo vycistis konzolu, kliknes na tlacitko a vidis chyby. Pokud to nic nehlasi, tak js kod je spravne nebo tak, aby pri chybe nic nehlasil a nebo si prepisujes promenne. Jakoze
v js window.onload=""; v html <body onload="">, v jquery $(document).ready
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:3dd2:88...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý