Problém při nahrání dat do datagridu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém při nahrání dat do datagridu – .NET – Fórum – Programujte.comProblém při nahrání dat do datagridu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jaroslav
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
31. 3. 2015   #1
-
0
-

Ahoj. Mám problém při nahrání dat do datagridu. Při nahrání mi to dycky hodí chybu, že je stream prázdnej. Vytvořim třeba prázdnej soubor, ale problém je u toho, že když je prázdnej, tak to dycky hodí tu chybu. A já bych se chtěl zeptat, jak bych mohl vytvořit předlohu toho baťáku pro ten datagrid.

//klasickej form
  InitializeComponent();
             Database.Napln();
             dtv_Uctovani.DataSource = Database.ProdanePolozky;


 //třída
 private static BindingList<Uzivatel> _uzivatele = new BindingList<Uzivatel>();
         public static BindingList<Uzivatel> Uzivatele
         {
             get { return _uzivatele; }
         }
         public static void Napln()
         {
             try
             {

                 using (Stream stream = File.Open("uzivatele/soubor.neco", FileMode.Open))
                 {
                     BinaryFormatter bin = new BinaryFormatter();
                     _uzivatele = (BindingList<Uzivatel>)bin.Deserialize(stream);
                 }
             }
             catch (IOException e) { MessageBox.Show("Soubor nenačteno", e.Message); }
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.228.–
Reklama
Reklama
P
~ Anonymní uživatel
193 příspěvků
31. 3. 2015   #2
-
0
-

Serializaci instance BindingList<Uzivatel>.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
Jaroslav
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
31. 3. 2015   #3
-
0
-

 ta mi neni moc jasná, ale mám vytvořený tohle

 [Serializable()]
    public class Uzivatel
    {
        public string jmeno { get; set; }
        public string prijmeni { get; set; }
        public Uzivatel(string jmeno, string prijmeni){
            this.jmeno = jmeno;
            this.prijmeni = prijmeni;
        }


    }
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.228.–
Jaroslav
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
31. 3. 2015   #4
-
0
-

vyřešeno

//ukladani do souboru
            try
            {
                using (Stream stream = File.Open("uzivatele/uzivat1.neco", FileMode.Create))
                {
                    BinaryFormatter bin = new BinaryFormatter();
                    bin.Serialize(stream, _uzivatele);
                }
            }
            catch (IOException e)
            {
                MessageBox.Show("Uživatel neuložen", e.Message);
            }
            //konec ukladani
Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.228.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 36 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý