Dobrý den,
dostal jsem zakázku na vytvoření analyzeru ConTeXtu v Lue. Problém je, že když Google ignoruje case, vůbec mi to nehledá tento jazyk, nýbrž anglické context - kteréžto je téměř na každém webu. No a já bych chtěl vědět, jestli neexistuje alespoň nějaké jádro, nějaký technický rozbor ConTeXtu, či tak... Zkrátka abych nemusel začínat od píky. Našel jsem nějaký parser, ovšem bez zdrojových kódů - bez možnosti stáhnout program. Jak si dohledat potřebné informace? Popř. nemáte někdo obdobné zkušenosti?
Děkuji.
Fórum › Offtopic
Jak vyhledávat informace ohledně ConTeXtu?
"Problém je, že když Google ignoruje case"
Zkousel jsi zkratku jazyka rozepsat?
"Localised Usability Evaluation"
Analyzu textu jsem zatim delal jen na zaklade slov. Seznam sloves, podst. jmen atd. Pripadne jsem upravoval Elizu pro cestinu v js. Ta pak voli odpoved take podle seznamu slov.
http://mlich.zam.slu.cz/…eliza-cz.htm
Ty jo, to vypada jako hodne dobry ukol :)
Sveho casu jsem hledal obarvovac kodu v js. Treba by se to na tom dalo zalozit
google = high light syntax html code javascript
https://highlightjs.org/
No, jestli to delas pro tex, tak by se mi to mozna taky hodilo. Tady maji Stag, v nem sablony pro diplomky a kazdej rok s tim ma kolega desne nervy, pac autori pomeni nazvy promennych a je treba ty sablony prepsat. Ne uplne vzdy se to uspokojive vcas podari. Nahradnim resenim je udelat to pres word jako hromadnou korespondenci, vstup dat excel csv. Ale tam nejsou ty spravne fonty, ktere jsou prave v tom textu. Ja bych to resil Arialem, treba :) Ale oni si nedaji rict. No, proste je to kazdej rok boj. kontaktuji se ruzni kolegove, hledaji nazvy prikazu pro stary tex a zjistuje se, co co znamena v tom tex souboru. s tim obarvovanim by se prace castecne zjednodusila.
#4 peter
Rodina Tex nemá s rodinou C absolutně nic společného... Parser či kompilátor svedu udělat bez potíží - ovšem chce to právě zmíněný rozbor jazyka. (Seznam pravidel, klíčových slov, ...) V případě ConTeXtu navíc vnitřek závorek [], (), ... Pročež bych právě ocenil nějaký hotový parser v jiném jazyce, či alespoň technický popis jazyka, či tak.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Jak v Google vyhledávat naprosto přesný string? — založil Matěj Andrle
Sloupec v mysql s tím že na mé stránce by jsem zadal informace a pak… — založil Jiří Stojan
Informace — založil hybridFUSION
Moderátoři diskuze