Kolik získám za hru – Hry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kolik získám za hru – Hry – Fórum – Programujte.comKolik získám za hru – Hry – Fórum – Programujte.com

 

jan14260
Duch
2. 4. 2015   #1
-
0
-

mám celkem zkušenosti s c++ a klidně udělám s fleku nějakou hru z webgames webu,ale nevím jak si tímto způsobem vydělat slyšel jsem o někým unity,ale to bych nechtěl.Chtěl bych prostě někomu prodat vše autorský práva.... ,ale nevím kde a komu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
remmidemmi0
Věrný člen
2. 4. 2015   #2
-
0
-

to máš fakt blbý, protože konkurence na trhu her je obrovská. Kdyby jsi uměl něco jiného než hry, tak by jsi to měl mnohem snazší. Co třeba program pod woknama na komunikaci s měřícím přístrojem? Přenos dat, nastavení z PCčka do měřícího přístroje a přenos naměřených dat z přístrpoje do PCčka, jejich matematické zpracování a zobrazení?

Tohle kdyby jsi uměl, tak nemáš problém najít uplatnění. Tady by jsi měl malou konkurenci a mnoho zájemců.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
jan14260
Duch
2. 4. 2015   #3
-
0
-

#2 remmidemmi
spíš bych to chtěl dělat z pohodlí domova ,protože jsem student

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
remmidemmi0
Věrný člen
2. 4. 2015   #4
-
0
-

programovat cokoliv se dá odkudkoliv, třeba v leže z postele nebo z pláže na Bahamách. Jde jen o nabídku a poptávku. Fakt je, když už jsme u toho, že hodně lidí, kteří poptávají programátory jaksi tento fakt nechápe a požadují notorickou přítomnost programátora. Důvod je ten, že neumějí specifikovat zadání a programátorovi na místě těžkopádně vysvětlují co vlastně chtějí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
jan14260
Duch
2. 4. 2015   #5
-
0
-

#4 remmidemmi
vždy jsem se setkal spíše s lidmi co právě po mě chtěli abych tam byl

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
jan14260
Duch
2. 4. 2015   #6
-
0
-

#5 jan1426
MNĚ 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
3. 4. 2015   #7
-
0
-

Programuji 7 lest - ASM, weby, operační systémy, hry, Desktop, ... A přesto se tím neuživím! Poněvadž dnes letí především web a to Nette, Zend atd. Na desktopu zase embeded a mobily... Pročež se nauč Objective-C a hry dělej v něm - pak budou mít nějakou cenu...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.149.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 4. 2015   #8
-
0
-

Take mam zkusenost, ze firma vyzaduje pritomnost programatora a ze neumi vysvetlit zadani cloveku, ktery o problematice nic nevi. Technicky to umim zpracovat, ale musim mit jasne podklady, co a jak musi fungovat. Podle toho si rozmyslim zpusob naprogramovani. Zmenit uz jednou hotovou strukturu je pak problem, kdyz se rozhodnou mit neco jinak. a na to, ze to cele predelam nechteji slyset :)

Unity a jiny engine (cry-engine, unreal) je vyvojove prostredi pro 3d grafiku. Je to pripravene na to, abys tam jen dplnl objekty, definoval jejich chovani a ono to funguje. Pripadne pouzijes nejake textury. Takze uz nemusis resit programovani kolem vykreslovani objektu. Samozrejme v tom lze udelat i 2d plosinovku. A je mozne provadet exporty pro ruzne prostredi, jako treba exe, linux balicek, html5 a pod.
Super je, ze ted spousta tech enginu je zadarmo. Ono to na prvni pohled vypada jako chyba, ale spoustu tech enginu si sponzoruji sami vyvojari her, protoze maji zisk. Ikdyz by nemuseli platit nic.
Vyhodou enginu je, ze to ma vetsinou odladene ty zakladni funkce, pohyb, gravitaci a pod na max rychlost. Coz bys jako programator stravil nad tim more casu a dosahl tak 1/3. Uz to udelal nekdo jiny.
Sam s tim zkusenosti sice nemam, ale vrele doporucuji si to aspon vyzkouset. Mozna ti to usnadni praci.

U her muzes zkusit vydelat na zobrazovani reklamy. Nemusi to byt klasicky baner, ale treba v te hre budes mit nejake zbozi a jmeno firmy, plakat na stene atd... Je to sice trapne, jako hrac to nemam moc v oblibe, kdyz je vsude stejny plakat, ale zasadne mi to nevadi. Lepsi, nez kdyz je pulka obrazovky prekryta reklamnim prouzkem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:199b:4b...–
remmidemmi0
Věrný člen
3. 4. 2015   #9
-
0
-

#8 peter
Přesně, to je ten problém, zadavatel práce nemá většinou ani ponětí o programování a málokdy je ochoten nebo i schopen dát přesně na papír co požaduje, vzhled programu, rozmístění prvků na obrazovce, poslopnost činnosti programu. Většinou to tihle lidé dělají tak, že chtějí, aby programátor přišel do firmy. Tam ho předají nějaké pracovnici, která mu to má vysvětlit a které o tom obvykle neví vůbec ni a má odpor k počítačům a bojí se, že až se udělá program, tak ona přijde o práci.

A naopak programátor netuší nic o problematice, kterou má programovat.

Výsledek je samozřejmě katastrofa.

Já, když někomu dávám programátorskou práci, tak mu v podstatě dám vývoják, algoritmy a namaluju design, co kde má být na obrazovce a programátor nechť to pouze přepíše do kódů, aby to šlo zkompilovat a běželo. Těžko chtít po programátorovi, aby vymýšlel design programu nebo nastudoval zcela cizí odborné záležitosti, například z biologie nebo fyziky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
ondrej39+1
Věrný člen
3. 4. 2015   #10
-
0
-

Tak v Ubisoftu se dělá třeba v C#, proto taky optimalizace jejich posledních her stojí za starou bačkoru :).

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
jan14260
Duch
3. 4. 2015   #11
-
0
-

I přesto,že vím ,že je s tím   problém (pracovat doma) bych se chtěl zeptat,jestli by jste nevěděli o nějaké stránce kde právě tyto programátory hledají. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.158.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 4. 2015   #12
-
0
-

Zni to trapne, ale zkus google :) Strejda vi vsechno. Pripadne je spousta stranek s brigadami a nabidkami prace. Ale firmy je vetsinou nevyuzivaji, lepsi je ziskat osobu pres znameho ve firme. Nebo maji inzerat na svych strankach. Pripadne muzes ve skole dat na nastenku inzerat, treba se ti nekdo ozve s podobnymi touhami.
az budes mit cas, tak prepis Teso :) Ten program stoji cely nejak za prd. Furt mi to swapuje. Neni tam tlacitko pro obnoveni pripojeni, tak musis jit pres logovani, coz zase nacita celou hru. Atd... To bych cekal, ze na hermi stroji s 6G ramky, 7200 diskem s dobrou grafikou to pujde plynule pri max detailech. Uz je mam na min a nepomaha. A zajimave je, ze driv to slo, nez udelali ten upgrade...

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:199b:4b...–
remmidemmi0
Věrný člen
4. 5. 2015   #13
-
+1
-
Zajímavé

Petr, ty inzeráty to je katastrofa. Firmy dnes nehledají přes inzeráty, jako kdysi. Dnes se hledá přes personální agenturu, což je většinou 20-25 letý člověk , který sotva prolezl nějakou pochybnou střední školu a normálně je nezaměstnatelný, protože nic neumí a nemá žádné zkušenosti. A takový člověk si na živnosťák otevře personální agenturu. Firmy mu zadávají poptávky, on hledá v inzerátech lidí poptávající práci. Personalista samozřejmě nic neví o tom co firma skutečně potřebuje, protože poptávku z firmy udělá kdosi, ve spěchu. Nicméně , personalista si pozve na pohovor inženýra technika a snaží se zjistit více či méně dementníma otázkama stav jeho znalostí. Sám jsem byl na několika takových pohovorech. Je to opravdu zoufalé se bavit s někým, kdo o problematice ví velký kulový. V jednom případě chlapec personalista projevil alespoň snahu se bavit německy (mělo se zjistit, zda mluvím německy), jenže chlapec personalista znal pouze přítomný čas.... nojo préteritum a perfektum a způsobová slovesa je v němčině fakt problém, takže se akorát ztrapnil a úvodní pohovor ukončil. 

Úplně groteskní situace je, když místo chlapce je 20ti-letá dívenka personalistka se SŠ vzděláním z obchodní akademie a máte se s ní bavit o technice. To je fakt legrace :) :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
remmidemmi0
Věrný člen
4. 5. 2015   #14
-
0
-

#11 jan1426
Není problém, že chceš programovat z domova. Problém je jinde. Problém je, že chceš programovat hry, o což nikdo nestojí. Problém je, že nechceš nebo neumíš programovat to, co trh žádá a poptává.

Nabízet programování her je stejně hloupé, jako  eskymákům v Arktidě nabízet mrazničky. V obou případech neuspěješ.

Kdyby jsi nabízel programování technických aplikací, budeš úspěšný stejně jako když budeš eskymákům nabízet teplé stany a spacáky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
4. 5. 2015   #15
-
0
-

Jo, no, hry, je dobre odvetvi. Ale to chce tym lidi. Zacit treba nejakymi drobnymi hrami s reklamou pro mobil. Pripadne, kdys si troufnete, tak kickstarter.
V praxi frci spis aplikace pro usnadneni obchodu, ucetnictvi a tak. Velkosklady, treba jako Amazon, maji spoustu obchudku jako zakazniku a potrebuji k nim dodat zbozi, ktere ten obchudek chce. Nejlepe, aby si to mohl vybrat treba na webu. A pak to promitnout hnedka do ucetnictvi.

Zabavny prumysl: hry (kdysi hodne her bylo ve Flash), filmy, serialy (klidne muzete zkusit neco jako Shrek)
Firmy: ucetnictvi, nakupy, sklady, vyroba (potrebuji sledovat, kolik kusu ktery zamestnanec zmakne, jestli je spravna teplota v peci; CNC obrabeci stroje...)

Treba firma, co vyrabi okna, co myslis ze potrebuje? Jen vystavovat faktury a nakupovat okna od dodavatele. V celku jim staci ucetnictvi. Ale taky chce propagovat sve dilo. Reklama na webu, v mediich, na nastence nekde ve meste.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:9029:f9...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý