Distribuce aplikace pro Linux – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Distribuce aplikace pro Linux – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.comDistribuce aplikace pro Linux – OS - GNU / Linux – Fórum – Programujte.com

 

PiranhaGreg0
Stálý člen
3. 4. 2015   #1
-
0
-

Zdravím,

napsal jsem (v C++) aplikaci, kterou bych chtěl dát ke stažení pro Windows a Linux. U Windows není problém přidat k výslednému *.exe nějakou tu ikonku a případný popisek, co ta aplikace dělá. Uživatel si pak stáhne výsledný soubor a může aplikaci rovnou používat.

Lze něco podobného naservírovat i pro Linux? Možná ikonku a popisek bych ještě oželel, ale aspoň se nějak zbavit zadávání chmod u+x <aplikace> do terminálu...

Připomínám, že aplikace se neinstaluje, takže nějaké *.deb balíčky nejsou pro mě asi vhodné řešení.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
Lorin0
Návštěvník
3. 4. 2015   #2
-
0
-

Vytvořte si shellový skript, který si vše potřebné před spuštěním samotné aplikace zkontroluje. Uživatel pak spustí tento skript.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.72.–
PiranhaGreg0
Stálý člen
3. 4. 2015   #3
-
0
-

#2 Lorin
No ale skript taky nemá práva pro spuštění ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
Lorin0
Návštěvník
3. 4. 2015   #4
-
0
-

Tuším že při udělení práv pro spuštění všem:

chmod a+x script.sh

bude uživatel moci spustit váš skript bez jakéhokoliv dalšího nastavování.

To samé bude fungovat i u aplikace. Samotný skript je v takovém případě zbytečný. Nicméně může pomoci při řešení dalších problémů - nastavení adresáře, kontrola přítomnosti knihoven, atd.

Edit: Děkuji za upozornění, opraveno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.190.72.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
3. 4. 2015   #5
-
0
-

#4 Lorin
Mělo by to být spíš:

chmod a+x script.sh

#3 PiranhaGreg
Každému spustitelnému souboru musíš přidat příznak x, aby šel spustit, to nijak (imho) neobejdeš. Instalační skript je často opravdu výhodný, protože stačí upravit jeho atributy a o zbytek už se postará sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.183.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
nergal+1
Návštěvník
3. 4. 2015   #6
-
0
-

co tak to zabalit cele do archivu tar.xz alebo nieco podobne co nielen zmensi velkost potrebnu na stiahnutie ale aj zachova prava?

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.135.234.–
viem že neviem čo viem
PiranhaGreg0
Stálý člen
4. 4. 2015   #7
-
0
-

#6 nergal
No vidíš, to je fajn. Nevěděl jsem, že tar zachová práva  . Teď jsem tu aplikaci zkoušel rozbalit s výchozím archive managerem a práva zůstali nedotčený  .

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.210.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý