Vb kvíz výsledky – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vb kvíz výsledky – Visual Basic – Fórum – Programujte.comVb kvíz výsledky – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

3. 4. 2015   #1
-
0
-

Dobry den, potreboval bych poradit, jak udelat oznamkovani kvizu jako ve skole, aby to bralo spravnou odpoved ze ctvrteho stredniku.

Imports System.IO


Public Class Form1

    Public spravneodpovedi(0 To 4) As String

    Private Sub Form1_Load(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load

        Nacti()

        Button1.Text = "Vyhodnocení"

    End Sub

    Public Sub Nacti()



        Dim soubor As String
        Dim ktera_otazka = 1

        soubor = "dominik.csv"


        'Otevře soubor pro čtení
        Using sr As New StreamReader(soubor)
            Dim s As String
            While Not sr.EndOfStream
                'Rozdělení stringu podle středníků
                s = sr.ReadLine()

                Dim rozdeleno() As String = s.Split(";")

                Dim otazka = rozdeleno(0)
                Dim odp1 = rozdeleno(1)
                Dim odp2 = rozdeleno(2)
                Dim odp3 = rozdeleno(3)
                Dim spravna = rozdeleno(4)



                Select Case ktera_otazka
                    Case 1     ' PRVNÍ OTÁZKA
                        GroupBox1.Text = otazka
                        RadioButton1.Text = odp1
                        RadioButton2.Text = odp2
                        RadioButton3.Text = odp3
                        spravneodpovedi(ktera_otazka) = spravna
                    Case 2     ' DRUHA OTÁZKA
                        GroupBox2.Text = otazka
                        RadioButton4.Text = odp1
                        RadioButton5.Text = odp2
                        RadioButton6.Text = odp3
                        spravneodpovedi(ktera_otazka) = spravna
                    Case 3
                        GroupBox3.Text = otazka
                        RadioButton7.Text = odp1
                        RadioButton8.Text = odp2
                        RadioButton9.Text = odp3
                        spravneodpovedi(ktera_otazka) = spravna
                    Case 4
                        GroupBox4.Text = otazka
                        RadioButton10.Text = odp1
                        RadioButton11.Text = odp2
                        RadioButton12.Text = odp3
                        spravneodpovedi(ktera_otazka) = spravna

                End Select

                ktera_otazka = ktera_otazka + 1

            End While
        End Using
    End Sub

    Private Sub Button1_Click(sender As System.Object, e As System.EventArgs) Handles Button1.Click

        Dim znamka As Integer

        znamka = 5
´a tady nevim jak dal 
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.124.–
Junker
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
4. 4. 2015   #2
-
0
-

Nemá být středník i na konci řádku?

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.234.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
4. 4. 2015   #3
-
0
-

 Já si tipnu :)

If RadioButton1.Checked = True And spravneodpovedi(1) = 1 Then znamka = znamka - 1
If RadioButton2.Checked = True And spravneodpovedi(1) = 2 Then znamka = znamka - 1
If RadioButton3.Checked = True And spravneodpovedi(1) = 3 Then znamka = znamka - 1

If RadioButton4.Checked = True And spravneodpovedi(2) = 1 Then znamka = znamka - 1
If RadioButton5.Checked = True And spravneodpovedi(2) = 2 Then znamka = znamka - 1
If RadioButton6.Checked = True And spravneodpovedi(2) = 3 Then znamka = znamka - 1

If RadioButton7.Checked = True And spravneodpovedi(3) = 1 Then znamka = znamka - 1
If RadioButton8.Checked = True And spravneodpovedi(3) = 2 Then znamka = znamka - 1
If RadioButton9.Checked = True And spravneodpovedi(3) = 3 Then znamka = znamka - 1

If RadioButton10.Checked = True And spravneodpovedi(4) = 1 Then znamka = znamka - 1
If RadioButton11.Checked = True And spravneodpovedi(4) = 2 Then znamka = znamka - 1
If RadioButton12.Checked = True And spravneodpovedi(4) = 3 Then znamka = znamka - 1
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.138.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
4. 4. 2015   #4
-
0
-

Další věc. Při každém označení odpovědi je třeba odznačit dvě zbylé (dříve možná vybrané) odpovědi ze stejného bloku (1-3, 4-6, 7-9, 10-12).
Když je nově RadioButton1.Checked = True, dvojka a trojka musí být False.
Ve VB6 bych měl 4 RadioButtony ve třech instancích; RadioButton1(1), RadioButton1(2), RadioButton1(3), RadioButton2(1) atd. a dělo by se to automaticky. V Netu nevím...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.138.–
5. 4. 2015   #5
-
0
-

Díky moc už mi to funguje :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.124.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Zajímavý kvíz — založil Redby

špatné výsledky — založil vasek.t

Vysledky zavodu — založil Cecilconrad

Formular s vysledky na mail — založil lalin

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý