Java SE a Java EE – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Java SE a Java EE – Java – Fórum – Programujte.comJava SE a Java EE – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Banan4159
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 4. 2015   #1
-
0
-

Zdravim,ucim sa momentalne JSE kde v podstate ovladam veci ,neviem ci su zakladne alebo mierne pokrocile ,typu dedicnost polymorfizmus loops a podobne srandy,aj so Swingom mam nejaku skusenost,ale vsimol som si ze JEE je omnoho viac v praxi a ze EE je postavene na SE,takze najlepsie je najskor SE,ale mna zaujima ze do akej miery to treba vediet?Mam sa stale ucit SE alebo mozem to striedat s EE?? :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.16.–
Reklama
Reklama
ingiraxo+15
Grafoman
6. 4. 2015   #2
-
0
-

#1 Banan4159
to záleží k čemu chceš javu používat.. pokud desktop app nebo mobilní app, tak si vystačíš s SE případně ME, pokud weby tak EE

jinak ty věci, který si psal jsou základy a ano.. EE se v praxi používá víc, protože se java používá z větší části pro weby, na druhém místě jsou mobilní app (od doby příchodu smartů) a až potom desktopy

EE využívá SE... jednoduše řečeno EE přidává další metody, objekty pro práci s webem a vším, co je potřeba (servlety, práce s db, stránkou, apod.), ale tady se pouštíš trochu na tenkej led, protože samotný EE je kolikrát nedostačující a je potřeba přidat dalších N knihoven, kde je potřeba se naučit API, aby se s javou vůbec dalo pracovat (normalně je dost tupá pro weby)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Banan4159
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 4. 2015   #3
-
0
-

Lebo teraz neviem ktorym smerom sa pohnut :-)) weby ma nikdy nejako moc nelakali,nebranil som sa,ale skratka to HTML CSS a pod. sa mi vzdy hnusili :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.16.–
ingiraxo+15
Grafoman
6. 4. 2015   #4
-
0
-

#3 Banan4159
chápu, samozřejmě "zábavnejší" jsou vždy klasické app, kde se dá více "vyblbnout".. bohužel na javu dneska seženeš z větší části pozice na web app

ale EE není jen html a css, přidej si jeste JSP, JSF, JS a XML

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Banan4159
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 4. 2015   #5
-
0
-

Aj keby som povedzme si vybral JEE ,tak tiez neviem kde zacat,JS,Spring? JSP a JSF naozaj netusim co je :-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.16.–
ingiraxo+15
Grafoman
6. 4. 2015   #6
-
0
-

#5 Banan4159
Tak na rovinu...HTML, JS (jak klasický, tak jQuery, Ajax, případně další frameworky), CSS2-3.. tyhle tech. tam budou vždy

Další fáze je JSP, JSF, což je další tech. která se používá pro prezentační vrstvu a ze který zkládáš stránku, má nějaký tagy, moduly (třeba pro formuláře, způsoby vykreslení tabulek, struktůry a další...), většinou se používají obě tech. případně jen JSP nebo JSF

XML je nutnost, slouží pro konfigurace (případně ještě property soubory)

Spring bych nazval pomalu standardem v EE, ten rozhodně znát potřebuješ, zkládá se z více modulů.. je dobré znát aspoň základní, což je Core, JPA, Security, Web service, práce se session, aspekty

dále většinou je potřeba umět pracovat s hibernate a transakcema, což máš pro DB

A teď tohle všechno potřebuješ umět a dokázat to skombinovat a vytvořit web :-)
Dopředu řeknu, že učit se to sám ti nějakej čas zabere, pokud ani jedno neumíš na dobrý úrovní, protože základy ti moc nestačej

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Banan4159
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 4. 2015   #7
-
0
-

Ani zaklady toho neviem lebo som sa tomu nikdy moc nevenoval,ale co konkretnejsie znamena "dobra uroven" ,aby sme sa chapali,ja mam casu este dost,takze to poho :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.16.–
ingiraxo+15
Grafoman
6. 4. 2015   #8
-
0
-

#7 Banan4159
to, že víš jak vypadá cyklus, jak se vytváří třídy, zkusil sis dědičnost jsou základy..
jedna věc je vědět, co to je a jak se to píše a druhá umět to použít na správném místě ve správný čas a nepsat kód naivně

nevim na jaký si úrovni, ale takto jsem si to odvodil podle tvého prvního příspěvku

na tvém místě bych pokračoval v SE a zlepšil se v něm, pokud neumíš dobře SE tak stejně nemá moc smysl jít do EE, který využívá SE

klidně udělej nějakou app, i menší, dej se kód nebo github a posoudíme na jaký si úrovni, případně hodíme kritiku :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Banan4159
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
6. 4. 2015   #9
-
0
-

Tak dobre,ale pomaly budem pozerat aj nieco z EE od tych zakladov ako HTML CSS a pod :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.16.–
Flowy0
Věrný člen
6. 4. 2015   #10
-
0
-

to co si sa naucil je Java ... je to jazyk ktorym povies pocitacu co ma spravit ... primitivne typy su napevno definovane v jazyku a zakladne objekty najdes v baliku java.lang

javaSE je subor kniznic v jave ... je to hlavne java.util a java.nio (new input/output)

javaSE tiez obsahuje rozne hracky ako awt, swing, servlety, kolekcie, jdbc ...

javaEE obsahuje skor veci zamerane na spustenie weboveho serveru s obsahom ... aby si s tym dokazal efektivne pracovat urcite potrebujes vediet ako funguju kolekcie, hodi sa ti zaklad z input/output, prehlad o tom ako funguje jdbc+sql (v ee sa pracuje s abstrakciou - hlavne cez hibernate - HQL), a urcite sa hodi mat predstavu ako funguje internet (tcp, cookies, http, html)

javaEE je v podstate subor standardov JSR https://www.jcp.org/en/home/index ... tie standardy vznikali dlhu dobu ... vecsinou su to zaklady prebrate zo Spring a Hibernate tak aby bolo mozne vytvorit novu implementaciu (Spring aj Hibernate su starsie a maju par veci ktore v JEE chybaju ale do velkej miery ich vies pouzit ako implementaciu JEE)

javaSE budes poznat ak prejdes https://docs.oracle.com/javase/tutorial/ (basics)

javaEE budes poznat ak prejdes takmer cely tutorial http://www.oracle.com/technetwork/java/javaee/documentation/tutorials-137605.html

ten tutorial je dost podrobny a urcite ho nepochopis na 1x ... ja som ho prechadzal po castiach ako sa mi hodilo ... v zasade je dolezite mat len prehlad co tam najdes aby si si to mohol potom nastudovat

Spring a Hibernate ma tiez svoje tutorialy ale mam pocit ze niesu idealne pre zaciatocnika a hlavne ak prejdes javaEE tak v springu su tie principy do velkej miery rovnake

ps: oracle jdk je implementacia javaSE od oracle (plus interpreter javy) ... este su rozne dalsie ako openjdk

pre implementaciu jEE sa stretnes hlavne s glassfish (projekt od oracle - vecsinu z toho si oracle premenovava a vydava aj pod svojou znackou)

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.73.–
https://github.com/Flowy
Dano
~ Anonymní uživatel
100 příspěvků
9. 4. 2015   #11
-
0
-

JavaSE sa naucis popri uceniu sa JavaEE. Lebo JavaEE je iba rozsirenie (potomok) JavaSE.

Osobne si myslim, ze nemusis zvladat vyssie spominane technologie hned od zaciatku. Napriklad spominany Hibernate. Co je iba framework nad Java Transaction API (JTA), inymi slovami povedane, aby si nemusel pisat vsetko od spojenia na DB, samotneho sql prikazu, spracovania odpovede DB a upratania po sebe, v zakladnej implementacii cez java.sql balicek, tak si zoberies Hibernate a on to za Teba urobi. Obdobnu pracu vie urobit aj spring-jdbc, EJB 3.0, ... 

JSFku by som sa na Tvojom mieste velkym oblukom vyhol a maximalne si zapamatal, ze to niekedy vo svete Javy bolo.

JavaEE sa najlepsie osahas, ked si vymyslis hociaky maly web projekt. A nakodis si ho. Frontendu by som sa nebal. Teraz je velmi modny bootstrap (http://www.tutorialrepublic.com/twitter-bootstrap-tutorial/), ktory ma velmi dobru podporu a vies si z jeho komponentov rychlo vyskladat klikatelny web, bez toho, aby si si sa musel trapit so stylmi a javascriptom.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.75.89.–
Banan4159
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
13. 4. 2015   #12
-
0
-

Hm,dajme tomu ze chcem si nejaku tu malu web stranku spravit,co vsetko budem k tomu potrebovat? HTML,CSS,(JS?),JSP? ....ako momentalne mam zvladnute HTML a CSS si myslim ze celkom dobre :-)) Akurat teraz skusam JS ale je to podobne ako Java takze sa v nej nestracam a ide to celkom hladko :) ..to by bol Front End ,a co s tou Javou?Mozno je to hlupa otazka,ale z tej Javy som nahliadol len kusok,tak sa pytam ze co je na tej stranke mozne urobit s tou Javou :) a este jedna otazocka,kedze som nikdy nerobil s webom (:D) ,tak som videl na par zdrojakoch "$" ,viem ze sa to s PHP a SQL myslim,ale co to znamena v JS? :-) Dakujem :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.14.–
ingiraxo+15
Grafoman
13. 4. 2015   #13
-
0
-

#12 Banan4159
tak to budeš mít těžký, pokud si nikdy nedělal web, protože udělat nějakou sablonu v hrml/css/js je jedna věc, ale udělat backend je druhá

nebudu tě odkazovat na žádný knihovny, zkus si najít něco o servletech v javě, ideálně videa, nebo brázkový tutoriály pro lepší pochopení.. tady máš třeba krok za krokem http://www.tutorialspoint.com/servlets/index.htm

jinak k tomu $ v JS.. je to normální název proměnný, akorát je "rezervovaná" pro jQuery, takže by si jí správně neměl používat na nic jinýho (aby v tom byl pořádek)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Banan4159
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
13. 4. 2015   #14
-
0
-

Ako so sablonami nemam problem ,aj ked je to primitivna vec,teraz sa asi radsej zameriam na JSP Servlets atd,uz som nasiel aj tutorial na YT ,akurat ja mam problem ze niekedy som hrozne netrpezlivy co ma stve,ze chcem vsetko hned vediet,viem ze J2EE sa proste neda da naraz  a ani nie ciela ale po kuskoch a pomaly,ale snazit sa budem:-))

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.98.14.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Java SE a Java EE developer — založil Vlado

Java — založil aanscan

Java ME — založil werixon

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý