Cyklus a tlacitko – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Cyklus a tlacitko – Python – Fórum – Programujte.comCyklus a tlacitko – Python – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
miro10
Duch
7. 4. 2015   #1
-
0
-

Caute,zacinam skusat programovat raspberry pi a chcel som spravit logovanie teplomeru.

Ale nefunguje mi to ako by som chcel :-(. ked zaskrtnem tlacitko tak sa mi spusti normalne cyklus ale on ide stale a neda sa vypnut, lebo sa mi neda ani stlacit tlacitko.

mozno je to cele zle mozete ma nasmerovat k riesenu

dakujem

mam takyto kod:

from tkinter import *
import time


def mAuto():
        print ("stav %d" % (stav.get()))
        if stav.get()==1:
                
                while(True):
                    print ("cyklus")
                    time.sleep(3)
        
               
                
        if stav.get() == 0:
            print ("je 0")


master = Tk()           

Label(master, text="teplomer").grid(row=0, sticky=W)

stav = IntVar()

Checkbutton(master, text='Spusti automaticke meranie',variable=stav, command=mAuto).grid(row=4, sticky=W, pady=4)


master.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.10.–
gcx110
Návštěvník
7. 4. 2015   #2
-
0
-

#1 miro1
Použij metodu after:

http://tkinter.programujte.com/widget.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.110.44.–
miro1
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
8. 4. 2015   #3
-
0
-

#2 gcx11
a trochu jednoduchsie vysvetlenie by nebolo :-)

nejako mi to nefunguje :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.102.10.–
Řešení
miro10
Duch
10. 4. 2015   #4
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

Tak nakoniec sa mi to podarilo :-)

dakujem za pomoc

from tkinter import *
from time import strftime


root = Tk()
time_var = StringVar()
h = IntVar()


def set_time():
     time_var.set(strftime('%H:%M:%S'))
     root.after(1000, set_time)

def tlacitko():
     
     if h.get() == 1:
         
         print ("meriam")
     root.after(100,tlacitko)
    


v=h
tl1=Label(root, bd=11, textvariable=v,text =h.get()).pack()
tl2=Label(root, bd=11, textvariable=time_var).pack()
tl3=Checkbutton(root,variable = h).pack()


set_time()
tlacitko()
root.mainloop()

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.197.209.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Tlačítko — založil 12dawe34

Tlačítko C — založil Fíkus

Tlacitko so)t — založil gerry

Tlačítko a proměnné — založil Killercek

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý