Nalezení souborů na disku – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nalezení souborů na disku – Python – Fórum – Programujte.comNalezení souborů na disku – Python – Fórum – Programujte.com

 

savek0
Newbie
5. 2. 2007   #1
-
0
-

Je dán adresář "MP3" v něm několik podadresářů, které mohou obsahovat další podadresáře. Toty všechny obsahují soubory *.mp3.
- tyto soubory chci porovnávat, pokud se bodou shodovat, ponechat pouze jeden. Podle jakého parametru by jej bylo možné nejlépe provnat?
(Myslím tím: název souboru, jeho velikost, obsah ....). Nejlépe bylo využít víc parametrů pro prohledávání.
- všechny soubory bych uložil do seznamu, kterým bych procházel, soubory porovnával podle zadaných parametrů a pokud by se shodovaly, jeden z nich
bych smazal. Máte někdo nějaké lepší řešení?
- je nějaký příkaz, který mně vyhledá všechny soubory na disku určitého typu?
modul glob, obahuje funkci glob, která podle masky souboru vrací seznam souborů aktuálního adresáře. Lze toto nějak využít s dalšími příkazy, abych skript nemusel mít uložen v aktuálním adresáři, ale abych jej spustil uložený třeba na disku "D" a on tento celý prohledal a našel soubory určitého typu?

Děkuji za návrhy.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
savek0
Newbie
10. 2. 2007   #2
-
0
-

Tak jsem to zatím vymyslel takto:

# -*- coding: cp1250 -*-

# procházení adresářem - diskem.
import os

nazev="seznamHudby.txt"
seznam=file(nazev,"w")

def testovaci(arg, adr, soub):
print soub
for pisen in soub:
k = pisen.split(".")[-1]#od tečky po konec řetezce
z = "mp3"#soubory s koncovkou
if z == k:
seznam.write(adr+pisen+"\n")# když odstraním 'adr', bude jen seznam souborů

vypis = os.path.walk("D:", testovaci,"+++")#cesta, fce, argument


Přijímám kritiku a návrhy na vylepšení. Děkuji.
Teď se musím nějak poprat s porovnáním souborů, a které budou stejné smazat.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

Procházení souborů na disku — založil zip123

Kontrola souborů na disku — založil Standa

Nalezení rekurze — založil sh00ter

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý