Malé písmo na panelech – Photoshop – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Malé písmo na panelech – Photoshop – Fórum – Programujte.comMalé písmo na panelech – Photoshop – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tereza
~ Anonymní uživatel
14 příspěvků
11. 4. 2015   #1
-
0
-

Ahoj,
mám photoshop cs5 a od té doby, co jsem přešla na widle 8.1 (Bože, proč?!), tak se mi u photoshopu zmenšilo písmo, ale na těch panelech. Takže npř. "obraz" je pidmidi písmem a já jsem naprosto slepá. Hledala jsem snad všude možnost, jak tohle vyřešit, buď jsem naprosto blbá a nebo to nejde. Takže, poradí mi prosím někdo? :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.145.–
Reklama
Reklama
smiesek0
Newbie
18. 4. 2015   #2
-
0
-

pošlete screen obrazovky, netuším, co máte na mysli ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:8388:3b76:cc99:...–
bibi
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 7. 2015   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 81.91.219.–
BDS+2
Věrný člen
25. 7. 2015   #4
-
0
-

#1 Tereza
Asi trochu pozdě na odpověď, ale kdyby to někdo ještě potřeboval..

Nevím sice jak u CS5, ale u CS2 je to nastavení: Preferences->General->UI_Font_Size

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
Visual Studio C/C#/C++
(pouze samouk)
smiesek0
Newbie
25. 7. 2015   #5
-
0
-

Tak já u nastavení pro PS CS5 mám následující, třeba pomůže:

Úpravy > Předvolby > Všeobecné > Uživatelské rozhraní > Volby textu uživatelského rozhraní > Velikost písma rozhraní "Malá"

Úpravy > Předvolby > Text > Volba textu > Velikost náhledu písma "Střední"

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.81.209.–
ondrej39+1
Věrný člen
25. 7. 2015   #6
-
0
-

#1 Tereza
Dle screenu předpokládám, že jsi přešla na Windows 8.1 protože sis koupila notebook s QHD rozlišením, který měl v sobě Windows 8.1 nainstalovaný. Tady ovšem není problém ve Windows 8.1, ale problém je ten, že CS5 je stará verze Photoshopu, která nepočítala s tak extrémním škálováním GUI.

Prostě když máš 15" monitor, tak na něho rozlišení 3 000-kdosi-cosi x 2 000-kdosi-cosi nepatří, to je rozlišení, který mají monitory, co mají 27" a podobě, o 12" víc, než kolik máš třeba ty, to je o 30,5 cm víc na úhlopříčce.

Zvětšení fontu, což tu někteří doporučují, ti může trošku pomoct, ale na 99% ti to problém nevyřeší, většinou je ale tento problém opravený v nových verzích dané aplikace (produkty Adobe CC, možná i Creative Suite 6).

Řešením zadarmo je prostě na práci ve Photoshopu přepnout rozlišení z 3 200 x 1 800 na 1 600 x 900, prostě na polovinu. Tím placeným je tedy nákup nové verze daného produktu (doporučuji nejdřív zkusit trial verzi, že škálování v aplikaci opravdu funguje).

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Kit+11
Guru
25. 7. 2015   #7
-
0
-

#6 ondrej39
Nevýhodou placeného softwaru je, že si uživatelé stále hýčkají zastaralé verze. Pochybuji, že půjde do nové verze, když si může předplatit Creative Cloud.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ondrej39+1
Věrný člen
25. 7. 2015   #8
-
0
-

#7 Kit
Vždyť Adobe CC v příspěvku zmiňuji, nebo snad ne?   

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
Kit+11
Guru
25. 7. 2015   #9
-
0
-

#8 ondrej39
Aha, CC však není aplikace, ale služba, ne? Nemusí ji kupovat, ale jen si pronajme službu na potřebnou dobu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:207:e...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ondrej39+1
Věrný člen
25. 7. 2015   #10
-
0
-

#9 Kit
AFAIK Adobe CC je normální aplikace, co si stáhneš a prostě si platíš licenci, ale máš pořád tu aplikaci normálně nainstalovanou. Každopádně nevím, protože sám mám CS6 a nechce se mi hledat, jak to je u CC.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.39.172.–
Inject all the dependencies!
SkiOrDie
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
7. 11. 2015   #11
-
0
-

Zdravím Vás,

mám stejný problém, ale není to problém monitoru, ani staré verze. Kopil jsem si právě velký monitor 27" s rozlišením 3840x2160 při zvětšení písma se stalo pouzeto že se mi rolety zvětšíli přes celou obrazovku a je to jak pro slepce, ale veškeré nástroje a funkce jsou zase tak, že bych si mohl nasadit lupu na boky monitoru. Stejně jako na náhledu od bibi. Hledám snad všude, kde se dá, ale nemůžu najít nikde nic, jak tento problém vyřešit... Jo a mám CS6...

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.103.253.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Pismo — založil Marty_SVK

PÍSMO — založil Q.

Bílé písmo — založil dinkin

Farebné pismo v cmd — založil bandidado

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý