Všiml jsem si, že tu někteří preferují C oproti C++. Pojďme tedy té diskuzi udělat vlastní topik .
Takže otázka... Proč nebo v jakých případech preferujete C oproti C++?
Já oba jazyky využívám tak nastejno. Důvody proč někdy raději sáhnu po C:
- C++ přináší spousty a spousty nových možností, jak zadaný problém vyřešit a někdy mám pocit, že strávím víc času hledáním nejlepšího postupu, než pak samotnou implementací. V C je to všechno mnohem přímočařejší.
- Pokud pracuji s binárními surovými daty, je to jednodušší v C. V C++ je neustále potřeba přetypovávat. A i případný malloc, free, memxxx, atd. mi k těmto úlohám sedí víc.
- Dělám na projektu, který se píše pouze v C.
- V C píšu často ukázkové programy pro ostatní, protože C++ vypadá na první pohled dost složitě a bojím se, aby je to nezmátlo. V C je nemá moc co překvapit.
Víc mě teď asi nenapadne. Ještě by se možná hodil zmínit Blub Paradox
As long as our hypothetical Blub programmer is looking down the power continuum, he knows he's looking down. Languages less powerful than Blub are obviously less powerful, because they're missing some feature he's used to. But when our hypothetical Blub programmer looks in the other direction, up the power continuum, he doesn't realize he's looking up. What he sees are merely weird languages. He probably considers them about equivalent in power to Blub, but with all this other hairy stuff thrown in as well. Blub is good enough for him, because he thinks in Blub.
Jsem zvědavý co vymyslíte .