Always on top - len v danom projekte – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Always on top - len v danom projekte – Visual Basic – Fórum – Programujte.comAlways on top - len v danom projekte – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
ing0
Stálý člen
13. 4. 2015   #1
-
0
-

Ahojte, existuje nejaka moznost urobit form s vlastnostou aby bol vzdy na vrchu, ale len v danom software? nechcem aby sa tak spraval globalne v celom windowse...

nieco ako ked otvaram iny form cez form.showdialog(), len potrebujem aby sa dalo pracovat aj s formom pod nim

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Reklama
Reklama
pee-jay_cz0
Návštěvník
13. 4. 2015   #2
-
0
-

Form1.ZOrder 0

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.138.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
13. 4. 2015   #3
-
0
-

a tady jsou ctyri ruzne varianty podle toho, co vlastne chces delat:

http://www.vbforums.com/showthread.php?352702-Classic-VB-How-do-i-keep-a-form-on-top-of-others

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.138.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
13. 4. 2015   #4
-
0
-

Ta poslední možnost bude asi to pravy. Vsechny formy meho projektu jsou aktivni a vybrany form je Top pouze v ramci projektu, ne v celem systemu. Vidim to poprvy, a tak jsem si to musel hned vyzkoustet. Diky za dotaz... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.139.–
ing0
Stálý člen
13. 4. 2015   #5
-
0
-

predpokladam ze to bolo pre VB6 :) ale nevadi som sa do toho obul a podarilo sa to takto pre VB.NET

If e.KeyCode = Keys.F AndAlso e.Modifiers = Keys.Control Then
    FrmSearch.Show(owner:=Me)
End If
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
pee-jay_cz0
Návštěvník
13. 4. 2015   #6
-
0
-

Jo, VB6 / VBA.

Form1 je Owner. 



Form2.Show vbModeless, Form1

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.138.–
pee-jay_cz0
Návštěvník
13. 4. 2015   #7
-
0
-

Myslel jsem to tak, ze to poprvy zkousim s vbModeless. Zatimco s vbModal by vzniklo neco jako MsgBox, kdy vsechno okolo zamrzne, dokud ten MsgBox neodkliknu, nebo nezavru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.129.138.–
ing0
Stálý člen
14. 4. 2015   #8
-
0
-

ano, len mne VB.NET nepozna nic take ako vbModeless ani vbModal    ale to co som ja napisal funguje krasne, len este musim doriesit aby sa zobrazoval v strede toho druheho formu, lebo nejako ingoruje

FrmSearch.Show(owner:=Me), vlastnost startup position mam nastavenu na centerParent

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.81.137.–
V programovani som uplna lama, ale som samouk tak sa nesmejte
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý