Nesplněná podmínka jedinečnosti – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nesplněná podmínka jedinečnosti – MS SQL – Fórum – Programujte.comNesplněná podmínka jedinečnosti – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
13. 4. 2015   #1
-
0
-

Zdravim

Právě nově začínám se SQL a hned jsem se potkal s touhle chybou. Pokud chci nastavit primary key u tabulky UCI vyskoci mi viz. CHYBA. Nevíte někdo co dělám špatně? pokud klíč odstraním vše funguje jak má ale nechápu co se myslí tím odstraněním jedinečného omezení.

Děkuji za vaše odpovědi. 

CREATE TABLE UCI
  (
    ID_ucitele  VARCHAR(7),
    ID_studenta VARCHAR(7),
    predmet     VARCHAR(20)PRIMARY KEY 
  );

 INSERT INTO uci(ID_ucitele, ID_studenta, predmet)SELECT ID_studenta, ID_ucitele ,predmet FROM A_SKOLA.uci;

CHYBA:

SQL Error: ORA-00001: nesplněna podmínka jedinečnosti (ST38851.SYS_C00423706)
00001. 00000 -  "unique constraint (%s.%s) violated"
*Cause:    An UPDATE or INSERT statement attempted to insert a duplicate key.
           For Trusted Oracle configured in DBMS MAC mode, you may see
           this message if a duplicate entry exists at a different level.
*Action:   Either remove the unique restriction or do not insert the key.

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.136.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 4. 2015   #2
-
0
-

proc mas proboha primary key zrovna u predmetu?

To znamena, ze musis mit jedinej zaznam pro jeden predmet. A co vim, tak ve tride byva sice jeden ucitel, ale hodne zaku na jeden predmet.

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
13. 4. 2015   #3
-
0
-

protože stejná chyba mi vyskakovala i při přidání kliče i ID_studenta a  ID_ucitele. Tohle byla poslední variatna kterou jsem zkusil tak jsem ji jenom zkopíroval

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.127.136.–
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
13. 4. 2015   #4
-
0
-

Primary key musi obsahovat oba sloupce - ID_ucitele, ID_studenta.

BTW neni to tak, ze ucitel uci tridu a student patri do tridy? Prece ucitel neuci kazdyho studenta zvlast. Ledaze by to byla nejaka skola umeni apod.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
13. 4. 2015   #5
-
0
-

#4 P
mel by obsahovat vsechny tri sloupce - jeden ucitel muze ucit stejneho studenta ve vicero predmetech.

Kazdopadne navrh je blbe, v tom mas pravdu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.95.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
13. 4. 2015   #6
-
0
-

#5 KIIV
To je pravda, je to vazba mezi 3 entitami, predmet by mel byt taky samostatna entita a ve vazbe jeho ID.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

IF A ELSE - podmínka — založil Morello

Podminka — založil lolkohrad

Podminka — založil Atheo

Podmínka IF — založil pawlik

Podminka — založil Atheo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý