Proč nefunguje funkce na vytištění elementu z pole? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Proč nefunguje funkce na vytištění elementu z pole? – C / C++ – Fórum – Programujte.comProč nefunguje funkce na vytištění elementu z pole? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
oxidián0
Věrný člen
22. 4. 2015   #1
-
0
-

   

typedef enum {
    TSS_TB_ERROR=-1,
    TSS_LR_ERROR=-2,
    TSS_CHAR_ERROR=-3,
    TSS_TYPE_ERROR=-4
    } TASK_SUB_SQUARE_ERRORS_t;
#define taskSubSquare_errors (const char*[4]){"cannot use t&b", "cannot use l&r", "incorrect character","type undefined"  }

const char * getSubSquareError(const int error){
    return taskSubSquare_errors[abs(error)];
}

result=-1;
printf("task file: %s\n",getSubSquareError(result));


Potřebuju vytisknout čtvrtý element z pole taskSubSquare_errors
ale místo toho mám na obrazovce nějaký neznámý znak (čtvereček s šikmými čárami)d>

kde mám chybu a jak ji opravit?

Funkce vrací: 0x3e42c4 "\260d>"

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
22. 4. 2015   #2
-
0
-

Pole se v C indexuje od 0 - pokud je velikost 4, tak mas indexy jen 0 az 3

Nahlásit jako SPAM
IP: 62.168.56.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
oxidián0
Věrný člen
22. 4. 2015   #3
-
0
-

Aha, takže musím zmenšit index -1 dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.87.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 98 hostů

Podobná vlákna

Funkce 2d pole nefunguje — založil TiTanerCZE

Proč to nefunguje — založil Radim Krsička

Proč nefunguje BlockRead? — založil Garret Raziel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý