Http://kulicky.aimia.cz/ - mikrostránka hry Bubble Shooter – Hry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Http://kulicky.aimia.cz/ - mikrostránka hry Bubble Shooter – Hry – Fórum – Programujte.comHttp://kulicky.aimia.cz/ - mikrostránka hry Bubble Shooter – Hry – Fórum – Programujte.com

 

Tomáš
~ Anonymní uživatel
560 příspěvků
29. 4. 2015   #1
-
0
-

Ahoj, vytvořil jsem novou mikrostránku oblíbené oddechové hry Bubble Shooter. Bez zástěrky - smyslem stránky je SEO a jde o mou první mikrostránku. Budu rád za jakékoliv názory, jestli je stránka dostatečná pro uživatele, nebo by toho v sobě měla víc... Díky za reakci.

Kuličky: http://kulicky.aimia.cz/

Nahlásit jako SPAM
IP: 141.170.136.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 4. 2015   #2
-
+1
-
Zajímavé

Ta stranka se SEO nema nic spolecneho.

Validator (FF Mark Query) ukazuje more chyb. Html kod obsahuje vlozeny js ne z jednoho externiho souboru. V zahlavi je more meta tagu. Doctype je tam strict 1.0, dnes se pouziva html5, kdy tam v poctate z s doctype tagu nic nezustane. Tez jsou tam vlozene styly (1). Nechpu proc ma nadpis jeste nejaky class, ale tva vec (2). Pomer text/html by mel byt co nejvetsi ve prospech uzivatele. Ve FF mi to strasne brzdi okno (nevim, mozna to nejak pretezuje flash nebo javascript, kazdopadne pro mne je to chyba stranky). Stranka ruzne osklive blika,ty stridajici se barvy, vylozene je to odpudive. Rohy kolem flash nejsou pruhledne pro oranzovy podklad, ale bile.
(1) <div style="clear: both;">&nbsp;</div>   
(2) <h2 class="title">

No, a ted teda ty dulezitejsi veci. Uzivatel nema js, css ani obrazky, zobrazi se mu jen text. Co v tom textu je?
* "SECURITY WARNING: Please treat the URL above as you would your password and do not share it with anyone. See the Facebook Help Center for more information. " 2x - na ceske strance anglictina.
* Kuličky | Bubble Shooter bublinky | Aimia - ty vis, co to znamena? Prekladac neumi anglictinu s cestinou prelozit. Co znamena Kulicky? Co znamena Bubble shooter? Co to ma spolecne s bublinkou? Co je Aimia? Jako IT si to umim najit, odvodit, ale uzivateli musis rici, ze prezentujes hru, slovo hra, ze ta hra ma nejakeho autora, slovo autor, a ze ta hra se nezyva treba dalsimi nazvy (ty ale nejsou podstatne, to muze byt treba nekde dole v informacich v na konci stranky)
* Tweet | 1 | Tato stránka byla 1krát sdílena. Zobrazte tyto tweety. - opet nerozumim
* Kuličky - Bubble Shooter (nadpis) - proc je to tam podruhe?
* objekt - tak ted pozor. tys tam vlozil nejaky objekt a uzivatele jsi o tom neinformoval. kdyz selze jeho zobrazeni, tak se uz nedozvis, ze tam nekde mela byt funkcni hra. Ze tahle stranka neni jen navod k te hre, ale, ze si tu hru muze i zahrat. Mozna ti to prijde jako hloupost, ale po zakazu css mi tam skutecne z nejakeho mi neznameho duvodu na tve strance tu hru neukazuje.
* taky, kdyz neco prezentujes, mel bys to mit spravne cesky. Tudiz dobre pouzit word a kontrolu pravopisu, treba. Takova nalepena zavorka na text taky neni cool. Smajliky, mno, zalezi na povaze stranky. Bud uzivatelum sdelujes vazna fakta nebo provadis konverzaci. u navodu bych se tomu asi vyhnul.
* spojit 3 kuličky, vystřělení 6 kuliček - vis, ze v cestine se cisla v textu vetsinou nepisi jako cislice? (ja to tak delam ale taky, protoze mi to prijde jako jedna z hlouposti jazyka :) ) Jiny pripad je nakupni seznam. A mas tam "řě" :)
* Precti si po sobe ten text, ju? Je to hodne zmatene. A nepridava na tom ani, ze si davas mala a velka pismenka, kde se ti zlibi. A ze zamenujes klicova slova pres podobne vyrazy:
- O Bubble Shooter - ale na zacatku jsi tu hlu preci pojmenoval kulicky, bavis se tedy o jine hre na nejake jine strance, kde to maji pojmenovane Bubble Shooter?
- kuličky jsou online | bublinek stejné barvy | kuličky stejné barvy | směr vystřelení bubliny | bublinu odpálíte | Míček můžete odrážet
Je ti jasne, ze jsi prave prejmenoval kulicku jako bublinu a micek? Kdyz to ted das prelozit do anglictiny, tak tohle klicove slovo muze mit najednou tri zcela odlisne vyznamy. tady zrovna asi srozumitelne, ale je dobre si na to davat bacha.
* Tez je dobre se vyhybat neurcitym vyrazum. "nějaká bublinka" - uzivatele musis nasmerovat na konkretni prvek, ktery ma hledat. Treba nahodna bublina. Nahoda je jasne slovo, vim, co si predstavit. Jedna z bublin?
* Bubble Shooter tipy a triky - jmeno hry mas preci v nadpisu. Proc to duplikovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:dc05:25...–
aimia0
Duch
1. 5. 2015   #3
-
0
-

Moc díky za pořádně odvedenou kritiku. O spoustě věcí jsem ani nevěděl, mám o čem přemýšlet. Projdu to a opravím co zvládnu. Díky i za kritiku češtiny, i když si to po sobě přečtu tak asi nevnímám jak by to mohl pochopit někdo jiný.

Stranka ruzne osklive blika,ty stridajici se barvy, vylozene je to odpudive - tím blikáním nevím co myslíš 

No, a ted teda ty dulezitejsi veci. Uzivatel nema js, css ani obrazky - to mě zajímá, dá se to nějak snadno vypínat, nějakým pluginem? Nebo máš na to nějaký spec. nástroj?

Střídání slov kuličky/Bubble Shooter... je vpodstatě pokus pokrýt co nejvíc výrazů spojovaných s tímto typem her. Myslíš že je to víc na obtíž než k užitku? Z pohledu i vyhledávače.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.160.52.–
www.aimia.cz - Aimia, nezávislý herní vývojář
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
4. 5. 2015   #4
-
0
-

Plugin, ve FF Web developer.

Web Developer
Přidává nabídku a lištu s různými nástroji pro webové vývojáře.
Autor
Chris Pederick
Verze
1.2.5
Datum sestavení
April 29, 2013
http://chrispederick.com/…per/firefox/

Ale instaloval bych pres oficialni stranku mozily. Pozor, ten plugin ma nejake mouchy a muze zpusobovat pretezovani prohlizece, mozna. A mozna mi to dela jiny plugin :)

Stridani slov, jak uz jsem zminil, muze byt problematicke pro preklady pres google translator, treba. Hrajes nejake hry? Treba ja hraju Lol (leagueoflegends.com). Ted tam borci udelali asi 2-3 mesice zpet preklad do cestiny. Evidentne to prekladal nejaky clovek 12-16 let, pac u toho prilis nepremyslel. Mozna pouzil jako zaklad prave nejaky prekladac. Hlavni, proc jsem si ten jazyk prepl zpet na anglictinu bylo prave pojmenovani predmetu. To, ze nazev a vysvetleni za moc nestoji, to uz kritizovali na forku :) Ale jako hrac jsem zvyklej na anglickej nazev a neumel jsem v te ceske verzi ten predmet najit. A tam prave mas omezeny cas, po ktery je vhodne vybirat koupi predmetu ve hre, jinak ses ostatnim hracum celkem neuzitecny, kdyz jen stojis a nakupujes mezitim, co je souper masti :)

No, chci rici, ze je dobre u navodu zachovat jakousi jednotnost. Samozrejme volba je na tobe. Predstav si treba navod na montaz nabytku nebo elektroniku, stavebni vykres, kdyby si tam pojmenoval ten clovek technicke pojmy, jak se mu tam zrovna hodi, aby zpestril text literarne? Chudak ten delnik, ktery to bude stavet. Nastesti tyhle technicke veci maji presne cislo (šroub M 1 x 3,(válc.hl.), DIN 84A/A2). Pokud ho tam autor uvede, jakoze pravidla mu to vylozene doporucuji, tak delnik najde krabicku s tim cislem a uz ho nezajima valcova hlava, delka sroubu, prumer, zavit levotocivy, pravotocivy a tak. Ikdyz si to jiste overi, radeji.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:9029:f9...–
aimia0
Duch
5. 5. 2015   #5
-
0
-

Díky za plugin, vypadá dobře. 

U překladů to znám i z programů. Většina tutoriálů je v angličtině takže radši používám programy anglicky. 

S jednotností slov souhlas.

Nahlásit jako SPAM
IP: 141.170.136.–
www.aimia.cz - Aimia, nezávislý herní vývojář
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý