Porovnání dvou tabulek – MS SQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Porovnání dvou tabulek – MS SQL – Fórum – Programujte.comPorovnání dvou tabulek – MS SQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
WeeHool
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
29. 4. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den. Mám takový ošemetný problém.

Mám tabulku A, kde mám řekněme něco s id 5

a mám tabulku B, kde mám řekněme vtabulcea, skóre..

a potřeboval bych dotaz něco ve stylu: vyber vše z tabulky a, když scóre v tabulce B bude větší, než 4 řekněme

for je v tom, že v tabulce B může bejt milion řádků, které odkazují na řádek v tabulce A s id 5

a já bych v dotazu potřeboval sečíst všechny scóre a vydělit počtem.. nevím jak..

Ví někdo?? Moc by mi to pomohlo.. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.142.–
Reklama
Reklama
Petr
~ Anonymní uživatel
697 příspěvků
29. 4. 2015   #2
-
0
-

Popis neni prilis konkretni, nejsem si jisty jak mas tabulky propojene jestli pomoci ciziho klice nebo jen tak, kazdopadne mi to zni jako ze chces udelat join dvou tabulek a pak vypocitat aritmeticky prumer a pak ho pripadne porovnat s nejakou hodnoutou. Pro vypocet aritmetickeho prumeru v SQL lze pouzit funkci AVG. Join a porovnani jsou asi jasne.

http://www.w3schools.com/sql/sql_func_avg.asp

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.240.112.–
Flowy0
Věrný člen
1. 5. 2015   #3
-
0
-

   

SELECT akey FROM b GROUP BY akey HAVING AVG(score) > 4;

akey je fk odkazujuci na tabulku A ... musis to podla neho joinut

spustene na MySQL ale syntax je myslim z SQL z roku 1999 a predpokladam ze ms sql si s tym poradi

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.146.–
https://github.com/Flowy
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 26 hostů

Podobná vlákna

Propojení dvou tabulek — založil Pavelv

Spojení dvou tabulek — založil Forest

Propojení dvou tabulek MySQL. — založil hustoles

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý