Programovací jazyk pro práci s daty? – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Programovací jazyk pro práci s daty? – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.comProgramovací jazyk pro práci s daty? – Funkcionální programování – Fórum – Programujte.com

 

PiranhaGreg0
Stálý člen
29. 4. 2015   #1
-
0
-

Zdravím,

umím už celkem hodně programovacích jazyků. Na nějaký zkoušení algoritmů používám JavaScript nebo C#, na nízkoúrovňovou práci s binárními daty tu mám C/C++, Mathematicu zase používám k všemožným výpočtům, ale jak přijde na nějaké hromadné zpracování dat, nemám zatím žádný mocný nástroj. Většinou tak skončím u nějakého bash skriptu s využitím awk a regulárních výrazů...

...což mi dělá i po dvou letech celkem problémy. Vsadím se, že na to existuje nějaký jazyk, který tohle zvládne mnohem elegantněji. O rychlost zpracování mi až tak nejde. Spíš o jednoduchost a elegantní řešení. Poradíte? :-)

Nejblíž co vím, tak k tomu má asi ta Mathematica, ale na můj vkus je tam to zpracování dat řešený až moc matematicky  .

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.242.–
PiranhaGreg0
Stálý člen
29. 4. 2015   #2
-
0
-

#1 PiranhaGreg
Ještě upřesním, že mi nejde o nějakou hlubší analýzu a vizualizaci dat. Na to sem tam použiju RapidMiner. Spíš např. dostanu desítky csv souborů, které potřebuji sloučit do jednoho, vybrat z nich nějaké údaje a ty pak uložit v XML podobě do nového souboru...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.242.–
Kit+15
Guru
29. 4. 2015   #3
-
0
-

#2 PiranhaGreg
Na tyto činnosti se mi osvědčilo PHP, ale s Pythonem také chybu neuděláš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.37.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
PiranhaGreg0
Stálý člen
29. 4. 2015   #4
-
+1
-
Zajímavé

PHP?? PHP celkem umím a vůbec se na to podle mě nehodí. Ani UTF-8 pořádně neumí a některý ty jeho funkce se taky chovají docela podivně...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.242.–
Kit+15
Guru
29. 4. 2015   #5
-
0
-

#4 PiranhaGreg
PHP na CSV 2 XML. S UTF-8 nemám problém a to "podivné chování" jsem dosud nezaznamenal, protože cykly for téměř nikdy nepoužívám a už vůbec ne s řídicí proměnnou typu string.

A co Python? Ten se na matematiku hodí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.37.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
PiranhaGreg0
Stálý člen
29. 4. 2015   #6
-
0
-

Python neumím, tak nemůžu posoudit. Kouknu se na něj...

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.242.–
hanpari0
Stálý člen
29. 4. 2015   #7
-
0
-

#1 PiranhaGreg
Php přirozeně ne.

Na takové věci se běžně používá python, což je pro tebe asi nejlepší volba.

Další možnosti ani nemá cenu zmiňovat, přece jen jsou zatím dost exotické jako R nebo F#.

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.72.234.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
29. 4. 2015   #8
-
0
-

Mimochodem Perl ma primo operatory pro regularni vyrazy

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.93.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý