Sčítanie položiek – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Sčítanie položiek – Visual Basic – Fórum – Programujte.comSčítanie položiek – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
tomas2245
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
3. 5. 2015   #1
-
0
-

Zdravím dalo by sa vo VB spraviť taký program ktorý by mal:

veľký panel na vkladanie znakov, do ktorého by som vložil text napríklad:

Klávesnica: 50 kusov

Monitor: 10 kusov

Myš: 11 kusov

a pod tým by všetky tieto kategórie boli a po kliknutí na tlačítko ,,Spočítaj" by sa zapísali do tých kategórií nižšie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.179.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
3. 5. 2015   #2
-
+1
-
Zajímavé
ing +

#1 tomas2245
Dalo.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
petrph0
Newbie
4. 5. 2015   #3
-
0
-

Skutečně dalo, ale není to řešení na pár řádků, asi bych to rozdělil na pár okruhů, který ti popíšu obecně. Jinak nevím se kterou verzí VB  (for .Net) pracuješ, můžou bejt drobné rozdíly

1. Deklarovat si nějakej kontejner do které ty údaje budeš ukládat. Řekl bych třídu (Nazev, Pocet), a pak ty přidávané objekty ukládat třeba do kolekce.

2. V tom "panelu na vkládání znaků"  (TextBox,Multiline=True), máš přístupnou property Lines ve které máš těch pole těch řádků a můžeš je zpracovávat jeden po druhým. 3Ten řádek si jako string musíš rozsekat na jednotlivé hodnoty. S pomocí metody String.Instr pro vyhledávání pozice hlavně tý dvojtečky a pak mezer. Nebo tedy, pokud bych to chtěl zkrátit, mrkni se na metodu String.Split

3. Čili pak ty získané hodnoty vložit do objektu a ten pak do kolekce (viz ten bod 1). Hlídat si již existující položky a podle toho je sumovat.

Nebo mne napadá eště druhá varianta která by se zdála i jedndušší.Jestli ty řádky nemusíš mít najednou všechny v jednom panelu, tak by možná byla jednodušší "varianta B" :

1. Místo velkého panelu dva TextBoxy txtNazev a txtPocet, kam budes zadavat jen udaje jednoho radku samostatne název a počet, čili oak nemusíš nic v kódu rozsekávat

2. Pod těmi TextBoxy hned tabulku -  ListView nebo DataGrid. V levém sloupci Název, v pravém Počet.

3. Čili pokaždé když vložiš do polí jedny hodnoty Název a počet, projet tu tabulku v bodě 2, ještě tam ten název není, doplnit na konec s daným počtem. Už tam je, tak nasumovat počet.

Taky by to šlo

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9193:38da:7029:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

Sčítanie polí — založil nitrexx

While spájanie položiek — založil Anonym

Vypísanie položiek v DB — založil User

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý