Menenie premenej po kliknutí – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Menenie premenej po kliknutí – Java – Fórum – Programujte.comMenenie premenej po kliknutí – Java – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Patrik
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
3. 5. 2015   #1
-
0
-

Dobrý deň, mám jednu takú myšleinku, len neviem ako ju zrealizovať. Potreboval by som, keď sa klikne, tak napíše "Enabled" no keď druhý krát tak "Disabled". Len mňa napadá spraviť to tak, že ked klikne prvý krát, tak nastaví sa napr. String enabled "yes"; a vykoná sa to, a ked druhý krát tak by sa to yes prepísalo na "no";

A potom by bola podmienka, ak sa enable.equals("yes") tak sa to to po kliknutí Disabl-ne a naopak.

Dá sa to nejako zrealizovať?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.38.–
Reklama
Reklama
NotBeginner
~ Anonymní uživatel
181 příspěvků
3. 5. 2015   #2
-
+1
-
Zajímavé

Dá.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.112.161.–
Patrik
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
3. 5. 2015   #3
-
0
-

A ako prosím?

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.166.–
petrph0
Newbie
3. 5. 2015   #4
-
0
-

Si kladu otázku jestli si to zbytečně nekomplikuješ. Předpokládám že v nějakým reálným programu nebudeš vypisovat zbuhdarma "Enabled" nebo  "Disabled", ale budeš to mít nastavené v GUI formuláře v nějakém controlu jako jeho vlastnost  Enabled ,čili ty si můžeš po stisku nějakého buttonu přečíst vlastnost Enabled metodou GetrEnabled  otestovat  pak zase přes SetEnabled změnit.

Dokonce i kdybys to chtěl mít vypsané, tak asi v nějakém TexBoxu nebo Labelu čili použít metody GetText na přečtení, pak to otestovat jak píšeš a zapsat zpátky přes SetText..

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9193:38da:7029:...–
Patrik
~ Anonymní uživatel
106 příspěvků
3. 5. 2015   #5
-
0
-

 Tu mám ten kód, čo potrebujem upraviť

@EventHandler
	public void onPlayerInteract(PlayerInteractEvent click){
		Player player = click.getPlayer();
		if(click.getAction() == Action.RIGHT_CLICK_AIR || click.getAction() == Action.RIGHT_CLICK_BLOCK){
			if(player.getInventory().getItemInHand() != null && player.getInventory().getItemInHand().getType() != Material.AIR){
				if(player.getInventory().getItemInHand().getType() == Material.STICK){
					ItemStack hand = player.getItemInHand();
					if(hand.hasItemMeta() && hand.getItemMeta().hasDisplayName() && hand.getItemMeta().hasLore()){
						if(hand.getItemMeta().getDisplayName().equalsIgnoreCase(ChatColor.AQUA + "" +ChatColor.BOLD+"Magic Stick")){
							//A tu by som to potreboval, ked to stlačí tak sa o povolí, no ked to stlačí druhý krát tak sa to blokne.
						}
					}
				}
			}
		}
	}

Ide vlastne MineCraft plugin. Čiže, ked klikne paličkou, tak napíše Enable do chatu a bude to niečo robiť, no ked klikne tou paličkou znovu, tak vypíše do chatu Disabled.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.103.166.–
petrph0
Newbie
4. 5. 2015   #6
-
0
-

#5 Patrik
Teda, aniž bych se chtěl nějak hloubš hrabat v tom kódu, tak to už rovnou tam proměnná může být typu boolean a pokaždý v tom kliku uděláš její negaci a pak otestovat a podle toho si blokovat nebo  tisknout co potřebuješ.
bEnabled=!bEnabled;
if (bEnabled) .....

Čili možná jedinej problém je v tom kde budeš tu bEnabled deklarovat a inicializovat, kdyby to bylo jen v té metodě onPlayerInteract tak se ti pokaždé vytvoří znovu a nastaví na to stejné. Takže spíš někde výš jako atribut ve třídě..

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9193:38da:7029:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Podobná vlákna

Menenie SESSIONS uzivatelom — založil radypala

CSS text menenie farieb — založil Anonym

PHP Skript - rucne menenie obsahu — založil 99matto99

Nulovanie premenej — založil johnw

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý