Využití procesoru - Pavel Pokorný-DirectX začínáme programovat – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Využití procesoru - Pavel Pokorný-DirectX začínáme programovat – C / C++ – Fórum – Programujte.comVyužití procesoru - Pavel Pokorný-DirectX začínáme programovat – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

marek321
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
6. 5. 2015   #1
-
0
-

Zdravím

Dnes jsem spustil první aplikaci podle knihy Pavel-Pokorný DirectX začínáme programovat.. a nemile mě překvapilo využití procesoru 50 %. Jde jen o vytvoření prázdného okna. Neví někdo čím to může být ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9193:2d5a:559d:...–
PiranhaGreg0
Stálý člen
6. 5. 2015   #2
-
0
-

#1 marek321
Knížku nemám a bez kódu to můžu těžko posoudit. Pokud tam máš čistě while smyčku bez nějakého omezení, tak to prostě jede co to dá. V nejjednodušší podobě se to řeší tak, že si změříš jak dlouho ti trvalo updatnout scénu a na zbytek času se pak uspíš. Za předpokladu že má tvůj monitor obnovovací frekvenci 60 Hz, tak by to mohlo v pseudokódu vypadat nějak takto

var maxFPS = 60;

render() {
	var start = currentTime();

	// updatování scény...

	var end = currentTime();

	sleep(1000 / maxFPS - (end.ms - start.ms));
	render();
}

main() {
	// inicializace

	render();
}

Místo koncové rekurze tam můžeš dát samozřejmě while. Myslím si, že P. Pokorný pak v pozdější kapitole přijde s něčím podobným ;-).

Ten lock na 60 FPS pak samozřejmě není nutný. Větší hra většinu času stráví na grafice, která pak jede na 100% a CPU se i celkem fláká. I tak je ale podle mě rozumný, aby se scéna nerenderovala častěji, než zvládne vykreslit monitor.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.241.–
marek321
~ Anonymní uživatel
13 příspěvků
6. 5. 2015   #3
-
0
-

To je ono ! Díky, problém vyřešen... :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:9193:2d5a:559d:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 19 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý