U!místění databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

U!místění databáze – MySQL – Fórum – Programujte.comU!místění databáze – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Galakson0
Duch
19. 5. 2015   #1
-
0
-

Zdravím.

Mám problém s databází. Chtel bych ji přesunout na jiný disk než je nainstalovaný MySQL server ale nikde jsem nepřišel an to jak to udělat popřípadě když se zaplní jeden disk tak aby se to přesunulo na další.

Existuje nějaká reálná možnost jak to provést?

Jsem vděčný za každou kladnou radu a pomoc díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.114.–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
20. 5. 2015   #2
-
0
-

Tak treba phpmyadmin dokaze delat export db. Import je pak slozitejsi, je treba najit jakysi importovaci php program, ktery zvladne vetsi soubory.

Linux ma prikazy pro export databaze, tusim neco jako dump, mysqldump. http://www.computerhope.com/…mysqldum.htm

Teoreticky by stacilo zastavit mysql, zkopirovat ty soubory jinam a nekde zmenit cesty v nejakem configu. Ale myslim, ze spousta lidi takto prisla o databazi.

Premyslel jsi o tom, ze bys to treba udelal jinak? Presunul vse ostatni jinam a nechal ten disk pro mysql?

A jeste se delaji takove finty, ze se udela klon toho disku na jiny, vetsi a pak se rozsiri partition.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:a946:94...–
Galakson0
Duch
20. 5. 2015   #3
-
0
-

#2 peter

Díky za odpověď.

Odpovím nejdřív na tvou otázku. Klonování a import export mi šel bez problému :-) i klasiké kopírování a znovuspuštění.

Jde mi o to, že nejde rozšiřovat disk do nekonečna tak to chci vyřešit dřív než bude problém. Napadlo mě i to, že by se do DB ukládala jen fyzická cesta a pak se udělal nějaký zabezpečený redirect na cestu z DB ale bojím se toho, že nějaké šikovné ručičky přijdou na způsob jak ty soubory stáhnout.

Programuju v ASP.NET C# a VB.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.114.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
20. 5. 2015   #4
-
0
-

Pro simulaci cd jako disk adresare se pouzival kdysi virtual-daemon. Ted to myslim jde resit uz systemove, ze si udelas treba disk Z a to bude smerovat na nejaky konkretni disk nebo adresar na disku. Linux to myslim mel nativne dlouho pred win. Ty pak pri instalaci nastavis, ze mas ta uloziste na disku Z a uz te nezajima, zda je to adresar nebo disk.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:a946:94...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 8 hostů

Podobná vlákna

Databaze — založil Mch81

Databaze — založil Kornin

Databáze — založil Gen

Databáze — založil Rider

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý