PHP GD a image funkce – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PHP GD a image funkce – PHP – Fórum – Programujte.comPHP GD a image funkce – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Shaker
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 5. 2015   #1
-
0
-

Zdravím,

právě jsem narazil na GD knihovnu a její funkce, které se mi hodí do programu. Bohužel vždy fungují jen v samostatném programu. Kdykoliv k ní přidám i html kód, příkazy přestávají fungovat a zobrazí se mi jen ikonka nenačteného obrázku. Otázka, kterou pokládám je, zda-li se dá tomuhle předejít a zajistit funkčnost i s html kódem. Přikládám i kód, při kterém to testuji.

<?php
header ('Content-Type: image/png');
$im = @imagecreatetruecolor(120, 20)
      or die('Cannot Initialize new GD image stream');
$text_color = imagecolorallocate($im, 233, 14, 91);
imagestring($im, 1, 5, 5,  'A Simple Text String', $text_color);
imagepng($im);
imagedestroy($im);
?>

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.67.–
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
21. 5. 2015   #2
-
0
-

#1 Shaker
Pokud tam přidáš HTML, tak to samozřejmě fungovat nemůže. Tento skript generuje obrázek. Udělej nový skript s html kodem, tam můžeš obrázek vložit klasicky:

<img src="image.php">

Samozřejmě lze tomu skriptu i předat parametry:

<img src="image.php?width=400">
Nahlásit jako SPAM
IP: 134.95.97.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
21. 5. 2015   #3
-
0
-

   

<!-- html img/object -->

<img src="data:image/gif;base64,<?php echo base64_encode(file_get_contents("feed-icon.gif")); ?>">

<!-- css background -->

background: url("data:image/gif;base64,<?php echo base64_encode(file_get_contents("feed-icon.gif")); ?>");

<!-- php data-1 base64 -->

<?php
$img_source = "feed-icon.gif"; // image path/name
$img_binary = fread(fopen($img_source, "r"), filesize($img_source));
$img_string = base64_encode($img_binary);
?>

<!-- php data-2 base64 -->

<?php
$im; // gd image resource
ob_start();
imagejpeg($im);
$data = base64_encode(ob_get_clean());
?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:14e0:f0...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
21. 5. 2015   #4
-
0
-

A samozrejme plati ta verze, ze ten kod, co jsi napsal, ulozis jako obrazek.php a pak ho muzes v jinem souboru vlozit jako <img src=obrazek.php>

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:14e0:f0...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

PHP upload image např. 3x — založil Matthew

Funkce PHP — založil Mixxy

PhP - Funkce — založil Dlak

Funkce PHP Mail — založil Marp

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý