Jak odeslat číslo na Serial Port (VB2010) – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak odeslat číslo na Serial Port (VB2010) – Visual Basic – Fórum – Programujte.comJak odeslat číslo na Serial Port (VB2010) – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Ladislav
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
24. 5. 2015   #1
-
0
-

Jak odeslat číslo (0 - 63) As Byte na sériový port?

Dim cislo65 As Byte = 65

        Using com4 As IO.Ports.SerialPort =
            My.Computer.Ports.OpenSerialPort("COM4")
            com4.Write(cislo65)
        End Using

com4.Write(***?***) - ať dělám jak dělám, vždy odešle pouze ASCII hodnoty...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.92.–
Reklama
Reklama
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
24. 5. 2015   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Ladislav
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
24. 5. 2015   #3
-
0
-

#2 q

SerialPort.Write - to jsem pročetl tolikrát, že to znám to skoro nazpaměť....

Pravdou je, že mne nenapadlo zrušit Encoding. - čistě hypoteticky - mohl bych požádat

o syntaxi? Ať na tom opět nestrávím víkend.... :-) Předem moc díky... ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.92.–
Ladislav
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
2. 6. 2015   #4
-
0
-

Takhle:

Public Class Form1

    Dim data As Byte()

    Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load
        SerialPort4.Close()
        SerialPort4.PortName = "com4"
        SerialPort4.BaudRate = 9600
        SerialPort4.DataBits = 8
        SerialPort4.Parity = IO.Ports.Parity.None
        SerialPort4.StopBits = IO.Ports.StopBits.One
        SerialPort4.Handshake = IO.Ports.Handshake.None
    End Sub

    Private Sub zapis_sloupec_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles zapis_sloupec.Click
        'posli na seriovy port 90d - prepis 16 bodu vertikalne + posun o sloupec vlevo
        SerialPort4.Open()
        data = {90}
        SerialPort4.Write(data, 0, 1)
        SerialPort4.Close()
    End Sub

    Private Sub zapis_data_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles zapis_data.Click
        'posli na seriovy port 0 - 63d (adresa + barva := 00aaaacc, kdy aaaa = 4 bity adresa bodu; cc = 2 bity barva bodu)
        SerialPort4.Open()
        data = {vstup_dat.Text}
        SerialPort4.Write(data, 0, 1)
        SerialPort4.Close()
    End Sub

....aneb VYŘEŠENO....

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.229.92.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 16 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý