Zdravím, mam problém s úkolem z geometrie, vůbec si nevím rady. Byl by někdo tak hodný a pomohl mi s řešením, stačí pouze postup jak na to :)
moc děkuju :)
Zdravím, mam problém s úkolem z geometrie, vůbec si nevím rady. Byl by někdo tak hodný a pomohl mi s řešením, stačí pouze postup jak na to :)
moc děkuju :)
1.
Zkousel jsi googlem hledat slova, ktere neznas?
Stejnolehlost? Tusim, ze jde o projekci skrz ten bod, neco jako pres cocku.
Prusecik uhlopricek? Kdyz vemes ctverec a spojis rohy, tak uprostred vznikne bod. Totez u lichobezniku..
Kdyz s krz ten bod neco promitas, tak v pripade ctverce prekryjes ten puvodni. V pripade lichobezniku je ten lichobeznik vzhuru nohama.
http://mdg.vsb.cz/…lehlost1.gif
http://mdg.vsb.cz/…lehlost2.gif
Koeficient je pomer velikosti nebo vzdalenost od stredu, ne? +- jestli je to skrz bod, viz obr2 nebo k tomu bodu, viz obr1.
2. kruh O, pulkuh U. Volne konce pulkruhu spojis carou. Nekde na teto care zvolis body GH. A sestrojis ctverec, aby se dotykal rohy pulkruhu.
-------
\ | | /
\ .../
3.
a \/ nebo /\ nebo < nebo >
b /\/ nebo Z
c <\ a pro dalsi 3 rohy
4. neumis sestrojit lichobeznik? Co jsi cely rok delal ve skole? :) Nakreslis caru. Udels na ni AB usecku. Z bodu A udelas kruznici, z bodu B udelas kruznici. Lichobeznik vynika jednou takovou vlastnosti. Ma dve strany roznobezne. Muzes si nakreslit kolmici ke strane a a pravitkem pak hledal kolmici k teto kolmici, ktera ti protne obe kruznice a vzdalenost mezi body bude ta zbyvajici strana.
5.
b | | a + C
Tohle si musis nakreslit. Tady nemuzes carovat z vody. Prvni, co cloveka napadne, ze proste udela kolmici k obema primkam. Coz se pozdeji ukaze jako vyborny napad.
- Nekde bokem si nakresli, jak by takovy trojuhelnik tam mel vypadat. Zjistis, ze jsou tam dve reseni, prevraceny nahoru nebo dolu.
- Nekde bokem si nakresli kruznici a do ni udelej rovnostranny trojuhelnik. Do kruznice se to kresli lepe nez tak od ruky. Udelej dovnitr trojuhelniku dalsi, ktery ma jednu stranu spolecnou a uhel u vrcholu ma kolmy. Zjistis, ze vzdalenost bodu spolecne strany k vrcholu s kolmym uhlem je stejna. Tudiz v puvodnim ukolu C-Sa a A-Sa jsou stejne.
- v puvodnim ukolu teda mas primky k nim kolmici pres bod C. Kde se protina kolmice s "a" je Sa. Z bodu Sa udelas kruznici a kde protne "a", tak je bod A1 a A2. A pak uz jenom kruznice z A a C s polomerem AC.
6. Zkus taky neco sam.
Ahoj,
potřebovali bychom poradit ohledně příkazů v programování. Jedná se o trojúhelník, při zadání hodnot do programu můj vytvořený program spočítá ostatní hodnoty (strany a úhly).
Předem děkuji za Vaše odpovědi. :)
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku