Předání dat z formuláře – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Předání dat z formuláře – PHP – Fórum – Programujte.comPředání dat z formuláře – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
TenTen
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
25. 5. 2015   #1
-
0
-

Zdravím všechny,

do školy dělám ročníkovku a potřebuji propojit 3 programy. To by nebyl problém, ale v jednom programu pracuji s daty s formuláře s druhého programu ve kterém je čistě jen formulář. Třetí program však musí brát data z toho prvního, ale jelikož se jedná o práci s GD knihovnou, tak se nesnese s jakýmkoliv html kódem. Tudíž musím do prvního programu dostat data z formuláře, aniž by ten formulář obsahoval (což jsem si myslel, že vyřeším action="prvniprogram.php" avšak nefunguje to tak jak jsem si myslel), abych mohl do programu s GD knihovnou napsat "include("./prvniprogram.php")". Možná to jde nějak jinak, ale mě vůbec nedochází jak.

Děkuji za jakoukoliv odpověď

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.176.67.–
Reklama
Reklama
z_moravec
~ Redaktor
+3
Posthunter
25. 5. 2015   #2
-
0
-

Ten popis je dost těžkopádný. Pokud chceš předat data z formuláře do 1. skriptu, tam je nějak zpracovat a pak předat dalšímu skriptu, tak minimálně v tom posledním skriptu napiš funkci nebo třídu (podle složitosti úkolu) a té pak ty data předej.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.76.48.–
Spát lze čtyři hodiny denně, spát déle je nemístný přepych.
Thomas Alva Edison
peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
25. 5. 2015   #3
-
0
-

Nerozumim dotazu.
Data se daji predavat js ajaxem, php header (location), php include, html

Kliknutim na odkaz vyvolas presun jako bys mel formular action=get. Zobrazi se stranka dva.php, ktera zobrazi obrazek, ktery vygeneruje tri.php podle parametru, ktere ziska
--- jedna.htm ---
<a rel="nofollow" href="dva.php?akce=zmensi&amp;sirka=5&amp;url=jenik.jpg">...</a>
--- dva.php ---
echo '<img src="tri.php?url='.urlencode($_GET['url']).'&amp;sirka='.urlencode($_GET['sirka']).'">';
--- tri.php ---
header ("Content-Type: image/gif"); ...

V pripade toho obrazku lze jej zobrazit i pres base64. FF to podporuje desitku let pro html IMG i css background.
Treba by ti stacilo ten soubor ulozit na disk treba podle uzivatelskeho jmena. Neni pravdepodobne, ze by se uzivatel prihlasil 2x. a oba najednou si prepisovali soubor. Pripadne lze pouzit jako uloziste i db.

Zkus to lip popsat na konkretnim prikladu. Jak to treba zatim resis, aby jsme byli v obraze, ceho se snazis docilit. Treba na to jdes zbytecne krkolomne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:4553:37...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 78 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý