Zavření terminálové aplikace a odhlášení od serveru – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Zavření terminálové aplikace a odhlášení od serveru – Visual Basic – Fórum – Programujte.comZavření terminálové aplikace a odhlášení od serveru – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Radim Ambrož
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
27. 5. 2015   #1
-
0
-

Jelikož moc neumím s visual basicem, tak bych potřeboval pomoc dostal jsem skript k opravě chyby, která zapříčiňuje zpomalení serveru. Nevím si s tím rady. jedná se se o aplikace kterou když uživatel zavře tak se automaticky odhlásí od serveru. 

zde je skript Děkuji za pomoc. :D

On Error Resume Next
Set fs = CreateObject ("Scripting.FileSystemObject")
Set WshShell = WScript.CreateObject ("WScript.Shell")

'Get the username and profile directory
MUser = WshShell.ExpandEnvironmentStrings ("%USERNAME%")
MUserProfile = wshShell.ExpandEnvironmentStrings("%USERPROFILE%")

'Delete icons
fs.DeleteFolder MUserProfile & "\Start Menu\Programs\Accessories",True
fs.DeleteFile  MUserProfile & "\Start Menu\Programs\*.lnk"

'Run the app

wshShell.Run "C:\POHODA_SQL\Pohoda.exe"

' Connect to wmi
set objWMIService = GetObject("winmgmts:root\cimv2")
Do
slpeep 1000
  found = false
' List the processes
strQuery = "Select * from win32_process where name='Pohoda.exe'"
set colProcesses = objWMIService.ExecQuery(strQuery)

for each proc in colProcesses

   ' Get the reference class linking processes to sessions to get the session object path
   strQuery = "References of {win32_process.handle='" & proc.handle & "'} where ResultClass=Win32_SessionProcess"
   set colSessionReferences = objWMIService.ExecQuery(strQuery)

   for each oSessionReference in colSessionReferences
      'Get associators of the session object that are user accounts (linked by win32_loggedonuser)
      strQuery = "Associators of {" & oSessionReference.antecedent & "} where AssocClass=win32_LoggedOnUser"
      set colUsers = objWMIService.ExecQuery(strQuery,,48)
        for each user in colUsers
         if user.name = MUser then found = true
      next
   next
next
Loop While found = true

'Run the Windows 2003 logoff utility
wshShell.Run "c:\windows\system32\logoff.exe"

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.177.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
27. 5. 2015   #2
-
0
-

Jestli to máš přesně takhle, tak místo slpeep (který nic neudělá, takže ten cyklus fičí na plné obrátky) asi má být sleep.

Jinak mi možná uniká význam celého toho cyklu, ale IMHO by stačilo už tomu Run říct ať počká na dokončení, a bylo by to celé na pár řádků.

wshShell.Run "C:\POHODA_SQL\Pohoda.exe", 3, True
wshShell.Run "c:\windows\system32\logoff.exe"
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Radim Ambrož
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
28. 5. 2015   #3
-
0
-

#2 q
no ten cyklus tam byl ze to spouští více uživatelů na terminalovém serveru tak to kontroluje procesy všech uživatelů používající pohodu. Jinak jsem teď zkusil ty dva řádky a nějak to nešlape. měl by to být skript který se spustí při přihlášení uživatele.

Děkuji za pomoc 

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.240.177.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý