řádky ruleta DELPHI 7 – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

řádky ruleta DELPHI 7 – Delphi – Fórum – Programujte.comřádky ruleta DELPHI 7 – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

lukas
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
27. 5. 2015   #1
-
0
-

Zdravím , potřeboval bych pomoci s ruletou. Konkrétně když chci vsázet na řádky na plátnu

to jsou pole  2 to 1, tak nevím jak definovat nějakou podmínku pro konkretní řádek.Uvedu příklad u sázky na čísla 1 to 18 to je , že vyherní čísla jsou všechny mezi 1 až 18 a mám to :
begin

            if (c>=1) and (c<=18) then    

Nějak takhle bych to potřeboval pro řádky.

.Nevím jestli jsme to vysvětlil nějak pochopitelně , ale snad ano .:)Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.7.44.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 5. 2015   #2
-
0
-

   

Připojen obrázek.

 

Co treba si udelat 2 tabulky?

Druh sazky
id, nazev
0, cislo
1, rada
2, sloupec
3, sude
4, liche

Seznam policek pro sazku
id, typ, oblast, znacka, cisla (typ sazky, poloha policka pro sazeni, eznam cisel, ktere sazka zahrnuje)
0, 0, (x1,y2,x2,y2), (x,y), (0) - pro sazeni na nulu je v seznamu cisel jenom nula; poloha, kde je mozne kliknout sazku by mela byt vetsina z prostoru uvnitr nuly (okraje pak vyuzijes pro sazeni na rady)
...
40, 4, (x1,y2,x2,y2), (x,y), (1, 3, 5, ... licha cisla) - ciha cisla, typ sazky je 4

Pak ti staci vyhledat polohu, kam clovek kliknul a pridat mu do seznamu vsazenych id ze "Seznam policek pro sazku". A podle tohoto id budes schopen mu do nane oblasti vykreslit i znacku. Pri opetovnem kliknuti najdes vsechny id, ktere se shoduji s tim v oblasti. Pokud je pocet vetsi nez 0, tak je smazes a odstranis znacku z herniho planku, jakoze hrac zrusil sazku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:dd49:25...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 5. 2015   #3
-
0
-

Jo, tim padem cely problem pak prejde na pouzici cyklu a na podminky c>= neco muzes zapomenout :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:dd49:25...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
27. 5. 2015   #4
-
0
-

jo, a mimochodem, nekdo neco podobne resil nedavno v packalu, mozna na foru zustal i kod. Pripadne se to da mozna najit googlem.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:dd49:25...–
lukas
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
27. 5. 2015   #5
-
0
-

Určitě by to takhle šlo , ale mě už tam chybí dodělat pouze toho a nechci kvůli tomto to celé předělávat. Každopádně děkuji za pomoc

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.7.44.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
28. 5. 2015   #6
-
0
-

Musel bys presne rozepsat pro jaky seznam cisel potrebujes spesl podminku. Jestli by treba nestacilo, co jsem psal, udelat si pole, do nej dat presne ten seznam cisel, ktery te zajima a prochazet to cyklem?

Treba pro cisla (ciselnou radu) 1 4 7 10... je vzorec 1+3*i (pro i=0 az 11), cisla 2 5 8 ... je vzorec 2+3*i (pro i=0 az 11).
Rovnici pak mas
n + 3 * i = cislo -> i = (cislo - n) / 3 a i musi byt cele cislo, cili treba n==1 && (cislo - n) % 3 == 0
A ted je otazkou, jestli se do rady pocita i cislo nula nebo ne.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:5017:d6...–
lukas
~ Anonymní uživatel
301 příspěvků
28. 5. 2015   #7
-
0
-

Dobrá, a nenepsal by si mi  tady prosím ten zdroják pro jeden ten řádek, jako to myslíš ty přes to pole . Výsledný číslo co padne mám označenou jako proměnou c. A nula se nepočíta . Moc díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.7.44.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
29. 5. 2015   #8
-
0
-

http://www.soom.cz/clanky/8--Pascal-pro-zacatecniky-7-Strukturovane-datove-typy

 Nejspis to jde udelat ruzne, ja uz pascal radu let nepouzil. Vybral jsem si const, protoze tam byl priklad, jak zadat serii cisel po sobe. To ostatni bych musel googlovat.
type y = (1,3,5); x:y;
const x = [1,3,5];
x: set of byte; x:= [1,3,5];
x: array[0..36] of byte; x:= (1,3,5)

const cisla = [1,3,5,15];
begin
  c := 5;
  sazka := 9;
  vyhra := 0;
  if ((sazka=9) and (c in cisla)) then begin vyhra := 6; end;
  writeln(c, sazka, vyhra);
end. 
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:1f7:187d:cd...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Ruleta — založil kočka

Ruleta — založil mates

Ruleta v Pascalu — založil Jan

CSGO Ruleta/Jackpot — založil Patrik

Lazarus pomoc - hra Ruleta — založil Roman

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý