Náhodní zobrazování obrázku – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Náhodní zobrazování obrázku – PHP – Fórum – Programujte.comNáhodní zobrazování obrázku – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Michal0
Newbie
6. 2. 2007   #1
-
0
-

Zdravím, mám dotaz. Potřebuji udělat náhodné zoberazení obrázku a z důvodu mála času a ještě stále málo dostačujících znalostí php jsem šáhl po již udělaném skriptu, tak aby mi někdo nenadával. Jde o to že obrázek se má po každém zobrazení stránky načíst nový, tohle je udělané že po každém druhém načtení. V ff to jede bez problémů, ale v ie se to nechce rozchodit, jedině při celkové refreshi (ctrl + f5) mohl by mi někdo porsím poradit? díky

<?

$your_dirname="./firmy/";

$your_alt_tag="náhodný obrázek, nebo flash animace";

function displayAaPHPrandomImage($dirname, $alt){
$dirhandle = opendir($dirname);
while (false !== ($file = readdir($dirhandle))) {
if ($file != "." && $file != ".." && !is_dir($file) ) {
$filelist[] = $file;
}
}
closedir($dirhandle);

srand((double)microtime()*1);
$picnum = rand(0, sizeof($filelist) - 1);
$imageName=$dirname.$filelist[$picnum];
$imageSize = getimagesize($imageName);
if($imageSize[2]==4) {
$result="<object classid=\"clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000\" codebase=\"http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,29,0\" ".$imageSize[3].">";
$result .="<param name=\"movie\" value=\"".$imageName ."\">";
$result .="<param name=\"quality\" value=\"high\">";
$result .="<embed src=\"".$imageName ."\" quality=\"high\" pluginspage=\"http://www.macromedia.com/go/getflashplayer\" type=\"application/x-shockwave-flash\" ".$imageSize[3]. "></embed></object>";
} else $result="<img src=\"".$imageName ."\" ". $imageSize[3] ."alt=\"". $alt. "\" />";

return $result;

}
?>

<?=displayAaPHPrandomImage($your_dirname, $your_alt_tag)?>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
amatérský webkoder http://cosh-boy.cz
6. 2. 2007   #2
-
0
-

Zkus tam dat <meta HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"/>

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prosím, jestli potřebujete s něčím poradit,zeptejte se na fóru. Jakýkoliv bezdůvodný pokus mě kontaktovat skončí okamžitým přidáním do ignore listu![br][br] Současný počet osob, které to nepochopily: 7
Richard Kaliarik0
Super člen
8. 2. 2007   #3
-
0
-

alebo skús na nejakú stránku uverejniť, aby si všetci nainštalovali FF a skončili s IE

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Today was a good day... ICE CUBE
Prog.0
Věrný člen
9. 2. 2007   #4
-
0
-

To ps2console: Jou, to mozme rovno vyhlasit kampan proti IE ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Milan0
Stálý člen
11. 2. 2007   #5
-
0
-

ja som za!!! v tom po*ranom IE mi nikdy nic nefacha tak ako chcem...teda co sa tyka designu x_x ..asi som lama:)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.milankohut.com
Zdeněk Večeřa
~ Korektor
0
Grafoman
11. 2. 2007   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
www.devtea.cz | zdenekvecera.cz | @ZdenekVecera
Redaktor Programujte.com a Živě.cz
olgo0
Věrný člen
12. 2. 2007   #7
-
0
-

From ps2console:
alebo skús na nejakú stránku uverejniť, aby si všetci nainštalovali FF a skončili s IE


From Prog.:
Jou, to mozme rovno vyhlasit kampan proti IE ;-)


From mORb:
ja som za!!! v tom po*ranom IE mi nikdy nic nefacha tak ako chcem...teda co sa tyka designu x_x ..asi som lama:)


www.noie.wz.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
"Boze, dopraj mi, prosim ta, petdesiat rokov prace a zabavy, a potom nahlu smrt v spanku." J. Grisham
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý