Moje otázka je, k čemu je dobrý PHP Router?. Chtěl bych podrobný popis toho, jak funguje a jakou má zodpovědnost?. Je to jen rozparsování URI pro zjištění kde se má dotaz od uživatele zpracovat? nebo to má hlubší význam?. Jsou nějaké postupy které je dobré dodržovat při programování Routeru, co v něm nesmí chybět?.Předem dík za odpovědi.
Fórum › PHP
Php router
Ahoj, router je od toho aby jsi předal celý URL řádek z prohlížeče PHP scriptu.
www.tvujnazev.cz/index.php?id=11
www.tvujnazev.cz/news/11-titulek-novinky.html
Router je od toho aby dokázal z URL stránky předat informace PHP scriptu který ho zapracuje ( vyhledá novinku, atd... )
Už je to jasné?
Nebo to mohu popsat lepe.
Neni to ta legracka, co nekdo popisuje jako hezka url? Kdy pouzivas .htaccess a mod rewrite k prepsani url pro php?
mojenoviny.cz/straka na strome
->
mojenoviny.cz/zobraz_clanek.php?nazev=straka na strome
#4 peter
Naučil jsem se URL nepřepisovat, ale pouze vše přesměrovat na index.php, který obdrží původní URL. Dobře se tak dělá třeba RestAPI. Ten můj router v PHP má jen 7 řádek a úplně to stačí.
#5 Kit
no vidíš a přesně toho se měl týkat můj druhý dotaz na to jestli je běžné mít jen index.php a nic jiného a odkazovat jen na něj ,mám takový pocit že takhle to má netteframevork, že používá jen index ale nestudoval jsem ho, a taky jsem se chtěl zeptat když posílám z formuláře vše METODOU POST tak URL vypadá hezky , tak si myslím že je lepší používat jen METHOD POST a url bude friendly a nemusím řešit hezký url přes router?.Jinak jsem měl namysli tento router http://www.itnetwork.cz/…merovac.Mohl by jsi mi prosím tě popsat tvůj postup přeměrováni na index ?
#5 Kit
#6 xmlatickax
toto je spravná adresa http://www.itnetwork.cz/…ter-smerovac
#5 Kit
#7 xmlatickax
Uvedený router je zbytečně komplikovaný (k čemu dědičnost?) a přitom nerespektuje architekturu MVC.
Metoda POST se používá k odesílání dat na server. Proto ji můj router přesměrovává do některého z kontrolerů.
Metoda GET se používá k získávání dat ze serveru. Proto ji můj router přesměrovává do některého z viewerú.
Zjednodušeně: GET se používá pro čtení, POST pro zápis.
#6 xmlatickax
Ještě to přesměrování v .htaccess:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteRule !\.(css|js|icon|zip|rar|png|jpg|gif|pdf)$ index.php [L]
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno