Nesmyslně postavené Sharp Curses mi nefunguje – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Nesmyslně postavené Sharp Curses mi nefunguje – .NET – Fórum – Programujte.comNesmyslně postavené Sharp Curses mi nefunguje – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Matěj Andrle+1
Grafoman
31. 5. 2015   #1
-
0
-

Dobrý den,
dostávám DLL Not Found Exception, avšak bez jakýchkoliv informací. V manuálu Sharp Curses stojí, že pro Windows je tam knihovna CursesWrapper.dll a pro UNIX si mám někde sehnat (není přiloženo) libCursesWrapper.so. Tak jsem to našel a obojí dal ke spouštěnému executable. Nic z toho se nedá přidat do referencí, neb to není .NET assembly. Co více mohu udělat? Kde tu knihovnu tedy hledá - kam ji dát? Děkuji. (O tom kde ji hledá, právě absolutně neinformuje.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.178.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 5. 2015   #2
-
0
-

když to není .net libka, tak se používá pinvoke, resp. budeš importovat určitý metody a budeš doufat, že ty metody v libce jsou externí (importovatelný)

[DllImport("knihovna.dll")]
public static extern void NazevMetody(...);
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Matěj Andrle+1
Grafoman
31. 5. 2015   #3
-
0
-

#2 ingiraxo 


[System.Runtime.InteropServices.DllImport("CursesWrapper.dll")]
public static extern void wunctrl();

A stejně to nefunguje... Já právě nechápu, jak tu knihovnu používá a kde ji hledá... Nepoužíval tu někdo Curses Sharp?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.138.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 5. 2015   #4
-
0
-

#3 Matěj Andrle
a proč nepřidáš referenci na CursesSharp.dll? to je preci .net libka

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Matěj Andrle+1
Grafoman
31. 5. 2015   #5
-
0
-

#4 ingiraxo
Kdo psal, že ji nepředávám? Jak by mi to asi mohlo jinak dávat ten error? (To by hlásilo problém s referencí!)

Window mainWindow = new Window(20, 20, 20, 20);

Funguje - referenci má i s usingem. Jen potřebuje wrapper, kterýžto tahá konkrétní Curses knihovnu - Windows má jinou než UNIX...

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
31. 5. 2015   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.171.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 5. 2015   #7
-
0
-

#6 Matěj Andrle
dllimport neimportuje celou knihovnu, ale pouze tu metodu, kterou potom můžeš používat.. tuhle vyjímku ti vyhodí přímo vytvoření okna, který je hádám v tý CursedSharp libce

nevim proč to vyhazuje tu chybu.. máš ten wrapper ve stejnym adresáři kde je binárka? vypadá, že ten cursedsharp.dll používá ten wrapper, takže ty importydll nejsou pravděpodobně nutný

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Matěj Andrle+1
Grafoman
31. 5. 2015   #8
-
0
-

#7 ingiraxo
Já vím, že je to hovadina - ty jsi mi to cpal! Jsi slepý? Co po mě chceš? Ještě větší obrázek? Copak tam v té jedné složce nevidíš obě knihovny? Nestačí ti, že jsem je obě označil? Já už nevím, co více mám udělat...  Mám tam rovněž libCursesWrapper.so: "This wrapper library is called CursesWrapper.dll in Windows or libCursesWrapper.so in Unix.". Pardon, leč zatím jsi mi akorát zopakoval vše, co již dávno vím. Já se programováním v .NET živím - vskutku vím co dělám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.145.–
Matěj Andrle+1
Grafoman
31. 5. 2015   #9
-
0
-

#7 ingiraxo
Omlouvám se - děkuji za ochotu. Jen jsem zkrátka zoufalý... (Všechny cesty k mému vytouženému prográmku krachly.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.177.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 5. 2015   #10
-
0
-

#9 Matěj Andrle
pokud sis pročetl všechny jejich tutoriály co mají na webu (páč jinde asi žádný nenajdeš) a nic nepomohlo, tak bych zkusil starší verzi, ono i teď je to koukám alpha verze a jestě 6let stará

případně zkus jiný knihovny (bude jich víc).. např libtcod. - http://roguecentral.org/doryen/

PS: příště zkus zmírnit emoce když žádáš o pomoc.. to že se někdo živí .NET ještě neznamená, že tomu plně rozumí.. ;-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Matěj Andrle+1
Grafoman
31. 5. 2015   #11
-
0
-

#10 ingiraxo
Přišel jsem si zde pro radu a ty jsi mi zopakoval vše, co již jsem věděl i zkoušel... Potřebuji zkrátka nějakou nadstavbu konzole - aby šlo multiplatformě vytvářet okna, dialogy, ... Nezmínil jsi jakoukoliv radu, kteroužto by profesionál (programátor z povolání) neznal - tak proto jsem to vytáhl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.137.–
ingiraxo+15
Grafoman
31. 5. 2015   #12
-
0
-

#11 Matěj Andrle
teď jsem to chválně zkusil a ten wrapper mi to normálně načte, ale pro změnu to skončí na "AccessViolationException" nebo "BadImageFormatException", takže chyba je je přímo v tý libce nebo to potřebuje ještě něco dalšího...

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.168.183.–
Moje aplikace: http://ophite.cz
Tutoriály na: C#
Matěj Andrle+1
Grafoman
31. 5. 2015   #13
-
0
-

#12 ingiraxo
Leč ty máš jistojistě Windows... (Proto ti wrapper jede.)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.136.137.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Nesmyslné zvětšování obrázku — založil Matěj Andrle

Príklad v C sharp — založil paranoid

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý